Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Rolls-Royce chystá SUV. Zákazníci ho prý chtějí

Naše téma
ČTK, Redakce | 19.02.2015
Ilustrační foto. | foto: Deník/Martin Divíšek
Britský výrobce superluxusních limuzín Rolls-Royce se rozhodl rozšířit nabídku o sportovně-užitkový model. Firma oznámila, že zahájením vývoje takového vozu reaguje na četné žádosti svých zákazníků. Na trhu by se nové SUV mohlo objevit v roce 2017.
Rolls-Royce je divizí německé automobilky BMW, která je největším výrobcem luxusních aut na světě.

Britská divize se soustředí na mimořádně bohaté klienty a nabízí jen vozy dražší než 200 000 eur (v přepočtu 5,5 milionu Kč). Loni celoroční prodej divize poprvé překonal hranici 4000 aut.

Nové SUV s pohonem všech kol by mělo prodeje zvýšit o 1500 vozů ročně. Vlajkovou lodí však i nadále zůstane limuzína Phantom, vedení značky přesto slibuje velké auto s moderním a hrdým designem. Rolls-Royce novinku vyvíjí pod kódovým označením RR31 a slibuje, že kromě tradičního luxusu nabídne i schopnosti v terénu.

Cena samozřejmě dosud nebyla oznámena, ale magazín Autocar předpokládá, že stát bude nejméně 250 000 liber (v přepočtu asi 9,3 milionu korun).

Plány na výrobu sportovně-užitkových vozů již oznámily i konkurenční luxusní značky Bentley a Jaguar.

Společnost Bentley, která je hlavním rivalem společnosti Rolls-Royce, hodlá svůj sportovně-užitkový model uvést na trh v příštím roce a již na něj obdržela zhruba 4000 objednávek.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů