Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault ukázal nový Mégane. Rovnou i ve stylové verzi GT

Naše téma
Redakce | 07.09.2015
další 3 fotky
Renault Mégane. | foto: Renault
Renault zveřejnil první fotky čtvrté generace modelu Mégane. Bestseller francouzské automobilky se ukázal rovnou i ve stylovém provedení GT.
Úspěch (či neúspěch) Méganu je pro vývoj značky - i v době nástupu popularity SUV a crossoverů - skutečně zásadní. Od představení třetí generace v roce 2008 automobilka prodala téměř 1,45 milionu kusů. A celkově za 20 let historie tohoto zástupce nižší střední třídy dokázala "udat" více než 6,5 milionu exemplářů.

Design nové generace není příliš překvapující. Provedení předních i zadních partií, včetně zajímavé grafiky světlometů, připomíná nedávno představený model Talisman, některé linie zase jasně odkazují na nový crossover Kadjar.

Renault Mégane.


Ve srovnání s předchůdcem je novinka o 25 milimetrů blíže zemi a změnil se i rozchod kol. Vpředu jsou od sebe kola dál o 47 mm, vzadu pak o 39 mm. Rozvor se natáhl o 28 milimetrů, měl by tedy v případě pětidveřového hatchbacku dosahovat 2669 milimetrů.

Další údaje zatím Renault tají.

Výrobce se ale pochlubil, že okamžitě od uvedení do prodeje bude Mégane k dispozici také ve stylové verzi GT, která bude vrcholným provedením nabídky.

Renault Mégane.



Liší se sportovněji vyhlížejícím designem. Vpředu se objevují jiné nárazníky s většími otvory pro přívod vzduchu, vzadu zaujmou dvě koncovky výfuku a výrazný difuzor. Na karoserii najdeme také nápisy Renault Sport. Sportovní divize se na vývoji auta podílela a dodala také třeba 18palcová hliníková kola.

Mégane GT bude k dispozici se speciálním modrým lakem.

O technice a interiéru Renault zatím mlčí, ale už nebude dlouho. Nový Mégane se totiž představí veřejnosti 15. září na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů