Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault přemýšlí o sportovních SUV. Inspiruje se u Porsche

Naše téma
Daniel Fuglevič | 02.10.2017
dalších 26 fotek
Renault Mégane R.S. | foto: Renault
Sportovní divize Renault Sport, která je zodpovědná za obvykle skvělé ostré hatchbacky, si nyní hraje s myšlenkou, že loga R.S. by mohla v budoucnu zdobit i SUV a crossovery.
Renault Sport už několikrát dokázal, že ostré vozy francouzské značky umí dělat velmi dobře. Ředitel sportovní divize Patrice Ratti, který je přímo zodpovědný například za modely Clio R.S. či nejnovější Mégane R.S., se nicméně v nedávném rozhovoru pro web Car Advice zmínil, že Renault Sport by klidně mohl vyrábět i podobně zaměřené vozy kategorie SUV.

Pro větší vozy Renault s logem R.S. prý totiž na trhu existuje místo. „Trh SUV nyní velmi roste a můžete tam vidět značky jako Porsche, Lamborghini a Maserati. Kdybychom tak podobné vozy dokázali vytvořit u Renault Sportu v naší cenové hladině, zřejmě by pro ně na trhu existovalo místo,“ uvedl Ratti.

Ředitel Renault Sportu ovšem ví, že by nešlo o lehký úkol. Jejich vozy by musely nabízet dobrou ovladatelnost a dostatečný výkon. Ratti dále opět zmiňoval Porsche – prodeje této německé značky totiž dnes patří hlavně vozům Cayenne a Macan, avšak tento krok ke sportovním SUV nepoškodil image automobilky. „Je to proto, že vytvořili dobrý produkt,“ myslí si.

Při pomyšlení na raketový vzestup trhu SUV a popularity jejich sportovních verzí, je nakonec možná i podivné, že Renault tuto myšlenku už dávno neschválil.

Prozatím jde tedy stále o pouhý nápad. V dnešní době však není vůbec nereálné představit si SUV a crossovery Captur, Koleos a Kadjar v ostřejším provedení, s logy R.S. a třeba v ikonické žluté barvě.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů