Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault představil svůj první velký pick-up. Je to převlečený Nissan Navara

Naše téma
Redakce | 01.07.2016
dalších 9 fotek
Renault Alaskan. | foto: Renault
Automobilka Renault představila svůj první velký pick-up. Model Alaskan se začne prodávat nejprve v zemích Latinské Ameriky, později však zamíří i k nám do Evropy.
Nový Alaskan je blízce příbuzný s pick-upem Navara od koaličního partnera Nissanu. Vzhledově se však samozřejmě liší. Vůz od Renaultu dostal především vlastní příď s charakteristickou maskou chladiče, na níž navazují světlomety.

Design se podobá stejnojmennému konceptu z loňského září.

Renault zatím nový pick-up ukázal jen v provedení s pětimístnou kabinou (Double Cab), ale zájemcům nabídne i další verze, například s krátkou kabinou a delší ložnou plochou.

Renault Alaskan.


Francouzská automobilka u vozu (podobně jako Nissan u Navary) zdůrazňuje nejen robustnost, odolnou konstrukci a pracovních schopnosti, ale také kultivovaný projev na silnici. Alaskan proto může být vybaven pětiprvkovým zavěšením zadní nápravy.

Zájemce, kteří vyžadují pracovní stroj, ale bude více zajímat světlá výška, která činí 230 milimetrů, či schopnost odtáhnout až 3,5tunový přívěs. Auto také na korbě uveze až tunu nákladu.

Diesel se dvěma turby
Pod kapotou se ukrývá nový naftový čtyřválec o objemu 2,3 litru, kterému pomáhá dvojice turbodmychadel. Stejný motor má i užitkový Nissan.

K dispozici jsou dvě varianty: slabší má 160 koní, silnější pak 190 koňských sil. Na některých trzích Renault nabídne také 2,5litrový benzinový čtyřválec o výkonu 160 koní a 2,5litrový turbodiesel (s výkony 160 nebo 190 koňských sil).

Renault Alaskan.



K dispozici bude šestistupňová manuální převodovka nebo sedmistupňový automat, na výběr je i mezi verzemi s pohonem zadních kol nebo pohonem 4x4.

Interiér je prakticky stejný jako u Navary. I tady můžeme u dobře vybavených variant najít například sedmipalcový displej, navigaci, kožené čalounění, vyhřívaná přední sedadla, dvouzónovou klimatizaci či ventilaci pro cestující na zadních sedačkách.

Při manévrování pak mohou pomoci kamery, které monitorují okolí vozu v rozsahu 360 stupňů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů