Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault možná oživí další socialistickou značku. Chce získat Moskviče

Naše téma
Redakce | 15.10.2015
Moskvič 2140 (verze pro export). | foto: AZLK
Automobilka Renault se zřejmě chystá oživit další socialistickou značku. Spřádá totiž zatím neznámé plány s ruskou značkou Moskvič. 
Příběh o mimořádně úspěšném návratu Dacie pod vedením Renaultu je dostatečně známý. Vždyť levné a jednoduché vozy rumunské automobilky jsou oblíbené i u nás.

Renault se však angažuje i v ruské automobilce AvtoVAZ, v níž se snaží pozvednout kvalitu vozů Lada. Aliance Renault-Nissan totiž v roce 2012 koupila většinový podíl v podniku, který tradiční automobilku ovládá. Nedávno AvtoVAZ spustil produkci zajímavě a moderně vypadajícího modelu Lada Vesta. 

A nyní zřejmě Renault, který v Rusku samozřejmě prodává i auta pod svou vlastní značkou (často jde o upravené Dacie), chystá další zajímavý krok. Podle ruských médií totiž zahájil proces pro získaní značky Moskvič - samozřejmě včetně loga a ostatních souvisejících záležitostí.

Moskviče se přestaly vyrábět v roce 2001, o pět let později firma oficiálně zkrachovala. Dnes se v bývalých výrobních prostorech automobilky AZLK (Automobilový závod Leninského Komsomolu) produkují právě automobily Renault.

Média spekulují, že oživený Moskvič bude mít v Rusku stejnou roli jako Dacia v Evropě. Pod značkou Moskvič by se tedy měly vyrábět dostupné a jednoduché vozy, zatímco Renaulty budou lépe vybavené a dražší. Na trhy v Evropské unii se nové Moskviče zřejmě nedostanou.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů