Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault láká na ostrý Mégane R.S. Ukázat by se měl v září, s čím dorazí?

Naše téma
Jan Zajíc | 30.03.2017
Renault Mégane R.S. | foto: Renault
Renault nám zajímavým způsobem připomíná, že letos představí nejostřejší provedení čtvrté generace modelu Mégane. Verze R.S. by se měla ukázat nejpozději v září na autosalonu ve Frankfurtu.
Francouzská automobilka na novinku láká v krátkém videu, které vzniklo jako oslava prolomení hranice milionu fanoušků sportovní divize Renault Sport na Facebooku. Klip připomíná slavné vozy tohoto oddělení formou připomínající počítačovou hru.

Na konci se pak objeví právě nový Mégane R.S. - bohužel ale schovaný pod plachtou.

Čtěte také: Toyota Hilux Tonka je velká hračka pro velké kluky

Vzhled ostré novinky by přesto neměl být příliš překvapivý, R.S. prostě bude agresivněji vyhlížejícím Méganem. Narozdíl od předchůdce ale půjde o pětidveřový hatchback, nikoli třídvířko. Zvláštností pak jsou dolní svítilny denního svícení, které zřejmě mají tvar připomínající cílovou vlajkou.

Poměrně málo toho zatím víme o technice. Mégane R.S. zřejmě i v nové generaci zůstane předokolkou, i když se spekulovalo také o pohonu všech kol. Dorazit by zato měl se systémem natáčení zadních kol - možná však jen příplatkovým.

A motor? Určitě bude přeplňovaný a se čtyřmi válci. Podle některých informací půjde o nový přeplňovaný dvoulitr s výkonem okolo 300 koní, podle jiných zdrojů Mégane R.S. dostane 1,8litrovou jednotku, kterou hot hatch převezme z nedávno představeného kupé Alpine A110.

Přečtěte si: I milionáři musejí do fronty. Na superdrahý Koenigsegg se čeká přes čtyři roky

V takovém případě by se výkon měl také pohybovat nad hranicí 300 koní.

Zákazníci zřejmě budou moci i nadále zvolit šestistupňovou manuální převodovku, mluví se ale i možnosti vybavit vůz dvouspojkovým automatem.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů