Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault Kwid se zařadil mezi nejlevnější auta na světě. Stojí jen 94 tisíc korun

Naše téma
Redakce | 27.09.2015
dalších 6 fotek
Renault Kwid. | foto: Renault
Když v květnu Renault představoval malý crossover Kwid, tvrdil, že novinka, určená nejprve pro indický trh, dostane velice příznivou cenu. Ta je však ještě nižší, než se čekalo.
Výrobce totiž původně naznačoval, že základní cena bude činit 300 tisíc rupií (v přepočtu asi 110 tisíc korun). Jenže Kwid ve vstupní výbavě nakonec stojí jen na 256 tisíc rupií, tedy zhruba 94 tisíc korun.

Tato cena z Renaultu Kwid dělá jedno z nejlevnějších aut na světě, podle některých informací dokonce druhé nejlevnější - hned za indickým vozem Tata Nano. Mimochodem, oba stroje se v Indii nejen prodávají, ale i vyrábějí. Nano na tamním trhu vyjde v základním provedení na 199 tisíc rupií (asi 73 tisíc Kč).

Kwid však mnohem víc vypadá jako "normální auto". I když je maličký. Na délku měří pouze 3,68 metru (je tedy jen o 10 centimetrů delší než nové Twingo), široké je 1,58 m. Světlá výška pak dělá 18 centimetrů, což se na rozbitých cestách v Indii hodí.

Renault Kwid.



Vůz pohání malý 0,8litrový benzinový motor o výkonu 54 koní, který spolupracuje s pětistupňovou manuální převodovkou.

Přístrojový štít ve vyšších výbavových liniích nabídne údaje v digitální podobě a výbavu může obohatit také multimediální systém se sedmipalcovým dotykovým displejem, navigace či klimatizace.

Zajímavé jsou spekulace, že Kwid zamíří i na evropské trhy. Upravená verze pro starý kontinent bude údajně představena na březnovém autosalonu v Ženevě. Tvary vozu naznačují, že místo loga Renaultu však malý crossover dostane znak Dacie.

Cena bude samozřejmě o něco vyšší než v Indii, prý by ale mohla začínat na stále velice zajímavých 120 000 Kč. Pro srovnání: v současnosti je nejlevnějším vozem v Česku Dacia Logan, která se prodává za ceny od 169 900 Kč.

Evropský Kwid by se měl vyrábět v Maroku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů