Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault Kadjar: Nový crossover se začne prodávat v červnu

Naše téma
Redakce | 03.02.2015
dalších 10 fotek
Renault Kadjar. | foto: Renault
Paříž/Praha /FOTOGALERIE/ - Automobilka Renault by z aktuální obliby crossoverů ráda vytěžila co nejvíc. Představila proto kompaktní SUV se zvláštním jménem Kadjar, které bude chtít navázat na úspěchy menšího Capturu.
Tomu se ostatně novinka dost podobá, zjednodušeně řečeno Kadjar vypadá jako kříženec Capturu s Nissanem Qashqai. Není to náhoda, japonské SUV od partnerské značky totiž využívá podobnou techniku. Oba vozy tedy dostaly modulární platformu CMF C/D.

Kadjar zřejmě vsadí i na stejné motory a k dispozici bude s pohonem předních kol i systémem 4x4.

Renault Kadjar.



Na délku novinka měří 4,45 metru, široká je 1,84 m a vysoká 1,6 m. Renault tvrdí, že Kadjar může vyrazit i mimo zpevněné cesty, pomoci mu má robustní konstrukce, přední a zadní kryt podvozku, světlá výška 190 milimetrů či přední nájezdový úhel 18 stupňů a 25stupňový úhel přejezdový.

Kadjar kromě toho slibuje také prostorný a praktický interiér, který například dostal systém umožňující sklopit opěradla pákou ze zavazadelníku. Sklopit půjde i sedadlo spolujezdce vpředu, což umožňuje přepravu dlouhých předmětů.

Zavazadelník nabízí objem 472 litrů, dalších 30 litrů odkládacích prostor ukrývají různé přihrádky a schránky v kabině.

Renault Kadjar.


Zájemci si budou moci vůz vybavit řadou moderních pomocníků, sáhnout mohou například po palubním systému R-Link 2, který se ovládá přes sedmipalcovou dotykovou obrazovku a je vybaven hlasovým ovládáním pro navigaci, telefon a rádio. Dále nechybí například asistent nouzového brzdění, výstraha při nechtěném opuštění jízdního pruhu, rozpoznání dopravních značek nebo zpětná couvací kamera.

Výstavní premiéra se uskuteční na březnovém autosalonu v Ženevě, zahájení prodeje je naplánováno na červen.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů