Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault spustil objednávky Espace. V ceníku je jediná motorizace

Naše téma
Dominik Valášek | 03.10.2023
dalších 8 fotek
Renault Espace | foto: Se svolením Renault
Již na konci letošního března představil Renault šestou generaci rodinného modelu Espace – ta se dost významně odtrhla od původního konceptu MPV, a přiklonila se k modernějšímu pojetí SUV. I přesto by ale velké rodiny neměly přijít o praktičnost, na kterou byly u francouzského rodinného dostavníku zvyklé. Dnes se konečně spouští předobjednávky novinky na českém trhu.
Drobné rozčarování může doprovázet fakt, že v ceníku nového Espace figuruje pouze jeden jediný motor. Ten však slibuje dostatek výkonu na dálniční cestování při plné zátěži, stejně jako mimořádně nízkou spotřebu. Pohonný řetězec označený jako E-Tech full hybrid 200 spojuje zážehový přeplňovaný tříválec s elektromotorem, startér-generátorem a multimódovou převodovkou, která má 2 stupně pro elektromotor a 4 pro spalovací motor. Souhrnný výkon činí 200 koní, zrychlení z nuly na sto proběhne za solidních 8,8 sekundy a to vše při spotřebě, která podle měřicího cyklu WLTP dosahuje 4,6 – 4,9 litrů na sto kilometrů. Jedná se o klasický hybrid, tedy bez vnějšího nabíjení – o nabíjení i vybíjení baterie za jízdy se vůz stará sám.

Vše o rozměrech a novinkách šesté generace Espace se dočtete ve starším článku zde.

A kolik tedy činí cena? Základ je za „baťovských“ 999 000 korun, a i když se tato suma zdá dost vysoká, je potřeba mít na paměti, že vedle hybridu dostanete už v základním provedení Techno také velkou porci základní výbavy. Součástí jsou adaptivní LED světlomety, přední i zadní parkovací senzory s parkovací kamerou, elektricky ovládané víko zavazadelníku, dvouzónová klimatizace, bezklíčový přístup a startování nebo infotainment openR s navigací a konektivitou s mobilními telefony. Samostatně lze připlatit třeba za vyhřívaná a elektricky nastavitelná přední sedadla, vyhřívaný volant, vyhřívané čelní okno, samočinný parkovací asistent, adaptivní tempomat a další prvky.

Bez jakéhokoliv příplatku je pak volba mezi pětimístnou a sedmimístnou variantou. Druhá řada sedadel je vždy posuvná a sklopná, třetí řada sedadel se pak sklápí v kufru do roviny, takže v zavazadelníku reálně zabere pouze prostor pod podlážkou.

Připomeňte si šestou generaci Espace také na oficiálním videu:

Další výbava je sportovně laděná Esprit Alpine za 1 069 000 korun. Ta obsahuje několik ozdobných prvků karoserie, čalounění kombinací kůže a Alcantary a detaily jako hliníkové pedály nebo volant potažený kůží Nappa. Základem je zde také systém zatáčení všech čtyř kol 4Control. Do seznamu možných příplatků přibývá panoramatické střešní okno, masážní sedadlo řidiče, head-up displej, LED-matrix světla, pokročilá řidičská asistence či infotainment doplněný o audiosystém Harman Kardon.

Vrcholná výbava Iconic za 1 119 000 korun je laděná pro změnu luxusně. Disponuje ve standardu panoramatickým kamerovým systémem, spojeným se samočinným parkovacím asistentem, adaptivním tempomatem, vyhřívanými sedadly, vyhřívaným volantem i čelním sklem, koženým čalouněním, masážní sedačkou řidiče a dalšími prvky. U nejvyšší výbavy lze připlácet už jen za pokročilý řidičský asistent, head-up displej, LED-matrix světla, panoramatické střešní okno a audiosystém.

Coby základní lak slouží metalická černá, příplácet lze také za metalickou šedou, dále bílou, červenou a modrou barvu, a případně i za speciální matný šedý lak. Kompletní ceník by měl již být k dispozici na oficiálním webu českého zastoupení Renault.
Hodnocení článku
4.0 z 5 (80%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů