Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

V Anglii zatrhli reklamu na Alpine A110. Prý sváděla k nebezpečné jízdě

Naše téma
Daniel Fuglevič | 23.09.2017
dalších 25 fotek
Alpine A110. | foto: Alpine
Případy, kdy je reklama propagující nové auto zakázána, protože zobrazuje rychlou jízdu, se objevují pravidelně. Tentokrát musela svou reklamu stáhnout znovuzrozená automobilka Alpine. A jak byste čekali, v jejich videu na nový sporťák A110 jede řidič, pro někoho zřejmě překvapivě, velmi sportovně.
V minulosti jsme se s cenzurou motoristických reklam setkali už několikrát. Prostě to vypadá, že ani sportovní automobilka nemůže propagovat své auto skrze jeho přednosti, jelikož vyobrazení zábavy za volantem je údajně nebezpečné.

Britský nezávislý regulační úřad pro dohled nad reklamou ASA (Advertising Standards Authority) si totiž došlápnul na značku Alpine a přesněji na její britský Twitter účet, kde byla zveřejněna níže uvedená reklama na nový sporťák A110.

Záběry z propagačního videa ukazují naleštěnou novinku, jak se hbitě prohání po silničkách ve známém francouzském průsmyku Col de Turini. Máme zde akční střihy, pohledy na čiperný sporťák "pojížděcí" vlásenky a vracečky, i na menší kontra při výjezdu. Jednoduše ukázka hlavních pozitiv zábavné Alpiny, která bude ideálním vozem zrovna do takového prostředí.

Na začátku reklamy je dokonce uvedeno, že jízda probíhala na uzavřeném úseku silnice a za volantem sedí profesionální pilot, přesněji Nicolas Lapierre, vítěz čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans a šampión WEC v kategorii LMP2.

Na britský úřad však byly i tyto zcela nevinné záběry příliš a Alpine muselo video stáhnout z jejich Twitteru. Podle instituce totiž propagovalo rychlou jízdu a nebezpečné chování na silnici.

„Když uvážíme, že rychlost a akcelerace byly hlavními poselstvími reklamy, tyto části reklamy naznačují nadměrnou rychlost a povzbuzují a přehlíží nezodpovědnou a potencionálně nebezpečnou jízdu,“ vysvětlila svůj postoj ASA.

Renault, vlastník značky Alpine, se k celé věci vyjádřil a řekl, že video mělo znázornit hlavně agilitu a ovladatelnost vozu, že o rychlost nešlo. Nebylo to však ničemu platné.

Nesmyslný zákaz pak může být pro ASA i docela kontraproduktivní, protože se jejich rozhodnutí chytila motoristická média, díky čemuž si „nebezpečnou“ reklamu nyní pustí ještě více lidí. 

Obavy z nebezpečného dopadu reklamy na veřejnost má totiž pouze britský úřad. Nikde jinde se na reklamu neobjevily negativní reakce, a proto si ji můžete bez problému pustit třeba níže na YouTube.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů