Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ředitel VW ve vodíku budoucnost nevidí

Naše téma
Redakce | 18.03.2013
Hyundai Tucson s vodíkovými palivovými články | foto: Hyundai
Wolfsburg – Na rozdíl od Toyoty, která plánuje automobil s pohonem na vodíkové palivové články už na rok 2015, německý Volkswagen si od této technologie příliš neslibuje.
Největší evropský výrobce dle svého šéfa Martina Winterkorna nevěří, že by se podařilo dostát slibům a nabídnout zakázníkům cenově výhodný vůz na vodík.

I když Volkswagen od vývoje této technologie úplně neupustí a dále na ní pracuje, oproti korejských či japonských automobilkám, jako jsou Hyundai, Toyota nebo Honda, nechce investovat enormní prostředky do výzkumu vozidel s vodíkovými palivovými články.

Jako alternativu k zážehovým a vznětovým motorům v příštím desetiletí vidí Winterkorn spíše plug-in hybridní systémy a auta s pohonem na plyn.

„Není tu vybudována žádná infrastruktura a já ani nevidím jako reálné, že by vozidla s palivovými články měla být produkována ve velkém a za rozumnou cenu," prohlásil šéf Volkswagenu.

Postoj německé automobilky je tak v ostrém kontrastu s japonskou Toyotou, která nedávno oznámila, že veřejnosti nabídne vůz s vodíkovými palivovými články už v roce 2015. Už loni ostatně představila na autosalonu v Tokiu koncept modelu Prius nazvaný FCV-R.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů