Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Range Rover Sport SVR je venku. Stovku dá za 4,5 sekundy

Naše téma
Redakce | 11.08.2014
dalších 13 fotek
Range Rover Sport SVR. | foto: Land Rover
Whitley/Praha /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Range Rover Sport SVR, nejrychlejší a nejvýkonnější Land Rover v historii značky, se poprvé ukáže veřejnosti 14. srpna na Concours d'Elegance v kalifornské Pebble Beach. Novinka britského výrobce pokoří 100 km/h za 4,5 sekundy.
Maximální rychlost je elektronicky omezena na 260 km/h. Schopnosti auta dokazuje také titul nejrychlejšího SUV ze Severní smyčce okruhu Nürburgring.

Pětilitrový kompresorem přeplňovaný osmiválec je u verze SVR naladěn na 550 koní, točivý moment dosahuje hodnoty 680 N.m. Proti standardnímu provedení s přeplňovaným osmiválcem (test najdete zde) činí nárůst 40 koní a 56 N.m.




Osmistupňová samočinná převodovka ZF 8HP70 a pohon všech kol byly podle Land Roveru přizpůsobeny tak, aby více ladily k vysokému výkonu motoru - a to bez ohledu na počasí.

Hliníkové zavěšení Range Roveru Sport SVR je plně nezávislé, s dvojitými trojúhelníkovými rameny vpředu a víceprvkovým uspořádáním vzadu. Pracovní zdvih kol je 260 mm vpředu a 272 mm vzadu a poskytuje křížení 546 mm, které obstojí i v obtižném terénu.

Range Rover Sport SVR.



Vůz je vybaven stálým pohonem všech kol a dvoustupňovou redukční převodovkou s pomalým převodem do náročného terénu. Točivý moment je rozdělován mezi přední a zadní kola v poměru 50:50. Vylepšené pneumatické odpružení samočinně přepíná mezi dvěma světlými výškami a nová generace systému Terrain Response automaticky vybírá nejvhodnější program pro jízdu v terénu.

Stejně jako běžný Range Rover Sport, i nejostřejší varianta se umí brodit vodou až do hloubky 850 mm. SVR může také tahat přívěsy o hmotnosti až 3 000 kg.

Land Rover u tohoto modelu vůbec poprvé použil dvoustupňový aktivní výfukový systém s elektronicky ovládanými ventily, díky čemuž nabídne hutnější zvukový projev, který se má ve vysokých otáčkách podobat závodním vozům. Současně však prý neutrpí kultivovanost projevu při běžné jízdě.

Range Rover Sport SVR.


Designové změny zahrnují úpravy, které napomáhají lepšímu chlazení a vylepšují aerodynamickou účinnost. Interiér vozu je vytvořený na míru se speciálními sedadly.

Range Rover Sport SVR si mohou zákazníci objednat již nyní, první dodávky se k nim dostanou na začátku roku 2015. Ceny vozu jsou závislé na finální homologaci a budou oznámeny na začátku října na pařížském autosalonu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů