Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Range Rover Sport lze řídit na dálku. Jednoduše přes mobil

Naše téma
Redakce | 20.06.2015
Range Rover Sport může být ovládán přes mobilní telefon. | foto: Land Rover
Land Rover představil prototyp Range Roveru Sport, který lze řídít na dálku přes chytrý mobilní telefon. Speciální aplikace umožňuje ovládat řízení, plyn a brzdu automobilu.
Výrobce doufá, že by tento systém v budoucnu mohl pomoci majitelům vozů značky Land Rover při jízdě v terénu. Využití aplikace se přímo nabízí například v momentu, kdy nedostatečný výhled z auta znesnadňuje průjezd náročným prostředím s méně viditelnými překážkami. S pohledem "zvenku" by manévrování bylo samozřejmě podstatně snazší.

Range Rover Sport může být ovládán přes mobilní telefon.


Využití lze najít například i při parkování v úzkém místě. V takovém případě může řidič z vozu vystoupit ještě před manévrem a svůj Land Rover zaparkovat na dálku přes mobilní telefon.

Systém přitom má fungovat za jakéhokoliv počasí a za jakýkoliv jízdních podmínek. Má to jen jednu podmínku: "řidič" musí být od auta vzdálen do 10 metrů. Vůz se může pohybovat do rychlosti 6,5 km/h.

Range Rover Sport může být ovládán přes mobilní telefon.



Součástí technologie je také jistá forma autonomního řízení. Land Rover této funkci říká Multi-Point Turn a zjednodušně řečeno jde o vychytávku, která umí auto vymanévrovat v těsném prostoru. Například při otáčení v úzké uličce se automatika ujme řízení i ovládání plynového a brzdového pedálu a tak dlouho popojíždí a couvá, než se úplně otočí.

Sytém využívá několik senzorů, radar a kamery.

Obě technologie zatím fungují v prototypech, o nasazení do sériových aut britská automobilka mlčí.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů