Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Qoros 9 Sedan: Čínská automobilka ukázala svou představu luxusního vozu

Naše téma
Redakce | 21.06.2014
Koncept Qoros 9 Sedan. | foto: Qoros
Coventry/Praha - Už v příštím roce hodlá čínský výrobce Qoros naplno vstoupit na evropský trh. A že to značka, která patří izraelské firmě Israel Corporation a čínské automobilce Chery Automobile, myslí s automobily vážně, dokládá i nejnovější studie velkého sedanu.
Nejde však o klasický koncept v podobě, jakou známe z různých autosalonů. Vůz, který Qoros představil, zatím existuje pouze jako model v měřítku 1:4,5. Navrhnul ho navíc student designu na univerzitě v Coventry - jmenuje se Jihoon Seo.

Koncept Qoros 9 Sedan.


Mladík kvůli návrhu luxusního sedanu strávil pět měsíců v čínské Šanghaji v designérském centru Qorosu, kde mu pomáhal mnohem zkušenější designér automobilky Tim Pilsbury. 

Koncept Qoros 9 Sedan.



Společně pak vytvořili vůz, který vyniká masivní karoserií a skromnou prosklenou plochou. Zajímavě vypadají přední i zadní diodové světlomety či devatenáctipalcová litá kola. Klasická zpětná zrcátka nahrazují HD kamery.

Koncept Qoros 9 Sedan.


Vzhledem ke skutečnosti, že Qoros 9 zatím existuje pouze jako model, chybí jakékoli technické údaje. Přesto prý nejde o pouhé stylistické cvičení - některé prvky se mají objevit na příštích vozech značky. Ta zatím auta prodává jen v Číně a ve slovenské Bratislavě.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů