Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

První šťastlivec se raduje z Bugatti Chiron. Koupil kvůli němu i unikátní studii

Naše téma
Redakce | 02.08.2016
Bugatti Vision Gran Turismo. | foto: Bugatti
I když automobilka Bugatti začne první Chirony zákazníkům dodávat až na podzim, jeden šťastlivec už z tohoto "superstroje" raduje. Boháč ze Saúdské Arábie totiž přímo od výrobce koupil výstavní exemplář a k němu si rovnou vzal také koncepční vůz Vision Gran Turismo. Za oba kousky musel jistě zaplatit stovky milionů korun.
Oním mužem je saúdský princ Badr bin Saud, který po Chironu toužil tak moc, že automobilce nabídl odkup auta, které Bugatti používá jako výstavní exemplář. Jde tedy o vůz, který byl k vidění například na ženevském autosalonu, kde měl Chiron premiéru.

Více informací o novém Bugatti Chiron najdete zde.

Tento konkrétní kus poutá pozornost například lakem využívajícím dva odstíny modré.

Jenže to není všechno. Badr bin Saud toužil také po "skorochironu", tedy po studii Vision Gran Turismo. Ta vznikla nejprve jako virtuální auto pro počítačovou závodní hru, později ale v Bugatti postavili i reálný vůz, který světu představili loni na podzim. Nejzajímavější na něm ale je, že poprvé naznačil design právě nového Chironu.

Bugatti Chiron a Bugatti Vision Gran Turismo.


Stačí si jen odmyslet agresivný bodykit a několik dalších detailů a máte před sebou Chiron.

Obě auta, tedy výstavní Chiron i koncept Vision Gran Turismo, jsou přitom funkční, o čemž svědčí skutečnost, že si je na nových fotografiích můžeme prohlédnout už se saúdskoarabskými registračními značkami. Jsou tedy přihlášená a mohou na silnice.

Kolik za oba unikáty saúdský princ zaplatil, není známo. Samotné Bugatti pouze popsalo, že "velký nadšenec do aut a milovník značky ze Saúdské Arábie" předložil nejpřesvědčivější nabídku. Muselo ale jít o stovky milionů korun. Samotný produkční Chiron totiž stojí nejméně 65 milionů korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů