Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Úvodní série nové Alpine A110 je už vyprodaná. Auta zmizela za pět dnů

Naše téma
Daniel Fuglevič | 06.12.2017
dalších 25 fotek
Alpine A110. | foto: Alpine
O nový sporťák znovuzrozené francouzské značky Alpine pod křídly Renaultu je zřejmě pořádný zájem. Prvotní série bezmála dvou tisíc vozů se totiž stačila vyprodat během pouhých pěti dnů.
Konkurent Porsche 718 Cayman či Alfy Romeo 4C se tedy uvedl na scénu ve velkém stylu. Kromě toho, že je nová Alpine A110 v prvních novinářských testech silně vychvalována, nedočkaví zájemci vzali předprodej vozu opravdu útokem.

Startovní série modelů nazvaná Premiere Edition bude vyrobena jenom v počtu 1955 kusů (v roce 1955 vznikl první vůz značky Alpine). Možná i díky tomu se tato várka vyprodala během pěti dní. Produkce má přitom teprve začít.

Stejně jako u předchůdce i nový model ctí pravidlo nízké hmotnosti, malých rozměrů a hbitého řízení. Na délku měří 4180 mm, na šířku 1800 mm a je 1250 mm vysoký. Rozložení hmotnosti je skoro v ideálním poměru 44:56, čemuž dopomohlo umístění palivové nádrže do přední části vozu. Použitím lehkých materiálů se pak konečná hmotnost zastavila na hodnotě 1080 kg.

Pohonnou jednotkou je uprostřed umístěný 1,8litrový čtyřválec s turbodmychadlem, jenž produkuje 252 koní (185 kW) a 320 Nm točivého momentu. K němu je přiřazena zcela nová poloautomatická sedmistupňová převodovka s mokrou spojkou a pádly pod volantem. Rozdělení síly přímo na zadní kola pak zajišťuje elektronický diferenciál.

Vozy ze série Premiere Edition začínají na částce v přepočtu kolem 1,5 milionu korun. Jsou ovšem vybaveny řadou prvků příplatkové výbavy, tudíž standardní cenovka A110 by se později mohla dostat o něco níže. Produkce normální série začne po ukončení výroby Premiere Edition.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů