Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

První auto značky Sony vyjede už za tři roky. Vyrobí ho pro ni Honda

Naše téma
Radek Pecák | 07.03.2022
dalších 8 fotek
Podoba finálních vozidel se ještě zřejmě trošku změní | foto: Sony
První koncept osobního vozidla představila japonská společnost Sony v roce 2020. Letos už je jasné, že to s výrobou elektromobilů myslí naprosto vážně.
Strategickým partnerem elektrotechnického japonského gigantu Sony se stane další japonská firma. Společně s automobilkou Honda totiž založila novou společnost s nepříliš nápaditým názvem New Company.

Na koncepční vozy značky Sony se můžete podívat do naší fotogalerie.

Jejím cílem je vyvíjet, vyrábět a prodávat osobní elektromobily. První z nich by se měl na trh dostat již v roce 2025, tedy za tři roky. Zatímco vývoj platformy má na starosti Sony, Honda zajistí produkci v některém ze svých montážních závodů.

Zatím není oficiálně známo, jaký model bude k mání jako první. Sony totiž v roce 2020 v Las Vegas ukázalo koncept vozu s karosérií sedan, letos pak na stejném místě představilo sedmimístné SUV.

Oba vozy mají pohon pomocí dvou elektromotorů, jejichž celkový výkon činí 536 koňských sil. Informace o kapacitě baterie a z toho plynoucího dojezdu na jedno nabití si zatím Sony nechává pro sebe.

Ne všechny technologie si Sony vyvíjí samo. Je veřejným tajemstvím, že využívá know how řady tradičních dodavatelů pro automobilový průmysl. Například ZF, Bosch, Continental, magna Steyr a dalších.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů