Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Prodej se blíží. Superb začne s cenou 599 900 Kč

Naše téma
ČTK, Redakce | 03.03.2015
Škoda Superb. | foto: Škoda Auto
Cena třetí generace Škody Superb bude začínat na 599 900 Kč. To je o 47 tisíc korun více, než u předchozí generace, která ale byla vybavená slabším motorem. Proti verzi se srovnatelným výkonem je o 13 000 korun levnější. Škoda to dnes oznámila na ženevském autosalonu.
Objednávky na nový Superb budou prodejci v tuzemsku přijímat od 10. března, kdy firma také zveřejní ceník všech verzí. První vozy se na trh dostanou v červnu.

Škoda nabídne Superb se základní motorizací 1.4 TSI s výkonem 150 koní (110 kW), která nahradí agregát o stejném objemu s 92 kilowatty, který z nabídky pro Česko vypadl. Výkonově nejbližší model předchozí generace tedy je benzinová 1.8 TSI s výkonem 160 koní (118 kW). Ta se prodávala od 612 900 Kč.

Představení nové Škody Superb najdete zde.

V základní výbavě se objevují například zadní parkovací asistent, elektronická uzávěrka diferenciálu XDS+, asistent pro rozjezd do kopce či vyjímatelná LED svítilna v zavazadlovém prostoru. Z výbavy proti předchůdci naopak vypadla síťka středové konzole, páté dveře s dvoustupňovým otevíráním twindoor, osvětlení nohou vepředu, zadní středová opěra s otvorem pro dlouhé předměty a celý síťový program.

U základního modelu Škoda slibuje maximální rychlost 220 km/h a zrychlení na 100 km/h za 8,6 vteřiny. Kombinovaná spotřeba se má pohybovat kolem 4,8 litru na 100 km.

Superb bude v nabídce bude se čtyřmi benzinovými a třemi dieselovými čtyřválcovými agregáty. Šestiválec o objemu 3,6 litru z předchozí generace naopak vypadl.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů