Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Proč Mustang dostal ten podivný výraz? Může za to zvláštní inspirace, podívejte

Naše téma
Dominik Valášek | 05.05.2017
Finální návrh faceliftu Fordu Mustang. | foto: Ford
Když na začátku roku přišel Ford s faceliftovanou podobou Mustangu, setkal se s poněkud rozpolcenými reakcemi na nový vzhled přídě. Podle mnohých vypadá nový Mustang strhaně a unaveně. Ovšem když se zadíváte hlouběji, uvidíte mezi tou strhaností také hněv. Intergalaktický hněv...
Jak uvedl designový šéf Fordu Melvin Betancourt, při navrhování nového vzhledu přídě stál vzorem jeden z nejikoničtějších padouchů filmového plátna. Řeč není o nikom jiném, než o Darth Vaderovi, temném pánovi ze Sithu, kterému se v Hvězdných válkách postavili rebelové a zničili "jeho" Hvězdu smrti.

Aby Ford svoje tvrzení podpořil, ukázal finální designový návrh nového Mustangu, spolu s klasickou maskou Darth Vadera. Když se pořádně zadíváte, nějaká podoba se tu skutečně nachází.

Čtěte také: Ford Mustang je nejprodávanější sportovní auto na světě. Vládne i v Česku

Vrchní linie světel Mustangu se klene jako nadočnicové oblouky a průduchy v předním nárazníku připomínají seseknuté líce na černé masce.

Maska Darth Vadera.


Zda se Fordu transformace filmového hrdiny (nebo antihrdiny) do podoby auta zdařila, to ať posoudí každý podle sebe. Za nás asi jen tolik, že inspirace v Darth Vaderovi přidává novému Mustangu plusové body. Americké kupé je v našich očích hned o něco stylovější.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů