Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Příští Kia cee’d dorazí i jako stylový kombík. A dostane i SUV verzi

Naše téma
Dominik Valášek | 28.11.2017
dalších 10 fotek
Koncept Kia Procee\'d. | foto: Kia
Nadcházející generace hatchbacku a kombíku Kia cee’d je už na cestě, ovšem v modelové řadě nastanou jisté změny. Z nabídky zmizí třídveřová verze, ale přibude elegantní shooting brake a také SUV, stojící mezi malým Stonicem a větší Sportage.
Právě SUV bude pro trh dost možná nejdůležitější. Už nyní je více než čtvrtina celkových prodejů značky Kia tvořena zástupci SUV segmentu a právě nový přírůstek, konkurující třeba Škodě Karoq, Seatu Ateca nebo Nissanu Qashqai, by měl čísla dále zvednout.

Bez povšimnutí však neprojde ani vrcholná a luxusně zaměřená verze s karoserií shooting brake (označení pro sportovně-stylový kombík). Ta si převezme některé designové detaily z konceptu procee’d (v galerii) a celkově nabídne elegantnější pojetí než klasický kombík, který však zůstane i nadále zachován. Totéž ale neplatí pro třídveřový hatchback, jenž pro slabý zájem z nabídky zmizí a nadále bude k mání jen klasický pětidveřový.

Co se týče motorizací, jistý je základní litrový tříválec s turbodmychadlem, naftová šestnáctistovka a možná i další, zcela nové motory. Přijít má také sportovně laděná verze GT, ačkoliv je pouze velmi malá pravděpodobnost, že by se technika ostrého Hyundaie i30 N objevila v cee’du.

Nová generace se odhalí postupně v průběhu příštího roku. Jako první se na trhu objeví základní hatchback a kombi, jejichž premiéra proběhne pravděpodobně na autosalonu v Ženevě. Druhá várka v podobě stylového "kombíku" a SUV přijde před koncem roku 2018.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů