Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Překvapení od Audi: Koncept nanuk quattro kombinuje sporťák s terénním autem

Naše téma
ČTK, Redakce | 11.09.2013
další 3 fotky
Audi nanuk quattro concept. | foto: Audi
Frankfurt nad Mohanem - Automobilka Audi dokázala až do premiéry na frankfurtském autosalonu utajit překvapení v podobě konceptu jménem nanuk quattro, který kombinuje prvky sportovního vozu s terénním autem. Auto odkazující na závodní speciály quattro z 80. let má výkon 544 koní.
Studie Audi nanuk quattro concept byla vyvinuta v úzké spolupráci s designéry studia Italdesign Giugiaro. Cílem bylo vytvořit sportovní vůz pro jakýkoli druh povrchu.

Vůz pohání pětilitrový turbodiesel o výkonu 544 koní a s mohutným točivým momentem (1000 N.m již od 1500 ot./min), který mu udělí maximální rychlost 305 km/h. Na stovku zrychlí za 3,8 sekundy. Kombinovaná spotřeba je přitom 7,8 litru nafty na 100 km.

Nanuk quattro concept má hliníkovou nosnou strukturu s prostorovým rámem ASF (Audi Space Frame), zatímco vnější panely karoserie, lakované červeným odstínem Extreme Red, jsou vyrobeny z kompozitu vyztuženého uhlíkovými vlákny. Mohutná dvaadvacetipalcová kola jsou zavěšena na dvojicích příčných ramen a odpružena adaptivními vzduchovými pružinami a elektronicky řízenými tlumiči se třemi úrovněmi světlé výšky s rozdílem sedm centimetrů. Dynamické řízení předních kol je doplněno řízením zadních kol, které zmenšuje průměr otáčení na zhruba deset metrů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů