Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Porsche u všech vozů 911 GT3 vymění kvůli požárům motor

Naše téma
ČTK | 20.03.2014
Porsche 911 GT3. | foto: Porsche
Praha - Německý výrobce sportovních vozů Porsche vymění u všech vozů 911 GT3 modelového roku 2014 motor. Důvodem je nedávné vznícení dvou vozů. V tuzemsku se to týká čtyř aut.
"Aktuálně se výměna motorů týká čtyř vozů v ČR. Firma je v aktivním kontaktu s klienty, kterých se to týká," uvedla mluvčí českého zastoupení automobilky Irena Bandová.

Porsche minulý měsíc všem 785 majitelům letošních GT3 doporučilo, aby s vozem nejezdili. Za zničené motory a následné požáry ve Švýcarsku a Itálii mohl v obou případech uvolněný šroub na ojnici. Uvolněná ojnice následně zničila klikovou skříň, což vedlo k úniku oleje a jeho následnému vznícení.

"Jednotlivá Porsche Centra po celém světě jsou se svými zákazníky v přímém spojení a domlouvají se na konkrétním řešení vzniklé situace. Porsche prohlašuje, že žádný jiný model 911 nebo jiná modelová řada není touto záležitostí zasažena," dodala mluvčí.

Cena nejvýkonnějšího atmosférického provedení řady 911, které umí díky výkonu 475 koní jezdit rychlostí přes 300 km/h a mělo by si poradit i s divokou jízdou na závodních okruzích, začíná na 137 000 eurech (3,75 milionu Kč). V Německu se vůz začal prodávat v srpnu 2013.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů