Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Porsche představilo Panameru Executive, limuzínu s prodlouženým rozvorem

Naše téma
Redakce | 11.11.2016
dalších 19 fotek
Porsche Panamera Executive. | foto: Porsche
Druhou generaci Porsche Panamera si zájemci už brzy budou moci pořídit ve verzi Executive s prodlouženým rozvorem. Panamera má díky tomu posloužit i jako luxusní limuzína se sportovním charakterem pro majitele, kteří se raději nechají vozit.
Ve srovnání se základní variantou má provedení Executive rozvor delší o 150 milimetrů, což by měli ocenit cestující na zadních sedadlech. Díky této změně samozřejmě narostla i délka auta - na 5199 milimetrů.

Porsche také obohatilo základní výbavu, která nově zahrnuje například panoramatickou střechu, vyhřívaná sedadla vpředu i vzadu či adaptivní podvozek se vzduchovým odpružením. Kupci si budou moci připlatit třeba za dva výklopné stolky nebo za multimediální systém se dvěma vyjímatelnými 10,1palcovými tablety pro zadní cestující.

Panameru Executive automobilka nabídne se čtyřmi motorizacemi, všechny mají pohon všech kol. Základní Panameru 4 pohání přeplňovaný třílitrový šestiválec o výkonu 330 koní (243 kW), verzi 4S pak dvakrát přeplňovaný šestiválec o objemu 2,9 litru o výkonu 440 koní (324 kW).

Porsche Panamera Executive.


Vrcholné benzinové provedení (Panamera Turbo) má pod kapotou čtyřlitrový osmiválec s dvojitým přeplňováním o výkonu 550 koní (405 kW). K dispozici je ale také plug-in hybrid (Panamera 4 E-Hybrid), který kombinuje dvakrát přeplňovaný zážehový šestiválec o výkonu 330 koní (243 kW) a 136koňový elektromotor (100 kW).

U jednotlivých motorizací se pak kromě výkonu také liší už zmíněná výbava - verze Turbo a 4S nabízí navíc natáčecí zadní nápravu, Turbo přidává ještě čtyřzónovou klimatizaci nebo diodové světlomety.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů