Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Polestar si pohrál také s modely XC60 a V60

Naše téma
Jiří Švamberk | 04.04.2019
Volvo XC60 Polestar | foto: Volvo
Výkon těchto plug-in hybridních vozů poskočil na 415 koní a 669 Nm.
Přestože Polestar se jako samostatně stojící značka soustředí na vývoj a výrobu plug-in hybridních a plně elektrických vozů, i nadále se podílí na ladění modelů mateřské značky Volvo. Nejnovějším počinem této na výkony orientované značky jsou SUV XC60 Polestar a kombi V60 Polestar.

 
 
Stejně jako dříve představený sedan S60. Polestar, také tyto dva nové modely pohání plug-in hybridní pohon, který Volvo označuje jako T8 Twin Engine. Výkon dosahuje úctyhodných 415 koní a 669 Nm točivého momentu, což oproti standardní T8 představuje nárůst o 15 koní a 33 Nm. Vhledem k tomu, že běžné provedení XC60 a V60 s motorem T8 zvládají sprint z 0 na 100 km/h za méně než 5 sekund, verze Polestar by měly být ještě o něco rychlejší.

Kompletní nabídka upravených modelů Volvo od lidí z Polestar

 
Oproti běžným provedením se modely Polestar liší především koly z lehké slitiny s deseti paprsky, černě chromovanými koncovkami výfuku, leskle černou maskou chladiče, rozšířenými podběhy kol. Interiér už tak výrazný není, nejvíce upoutají zlaté bezpečnostní pásy.
 
Volvo S60 Polestar byla omezená série 20 kusů, kterou si Volvo testovalo zájem zákazníků. Celá edice byla do hodiny vyprodaná. Volvo XC60 a V60 nijak omezené nebudou a do prodeje se dostanou začátkem léta.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů