Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Podlehlo Bugatti mánii? V plánu je super SUV i hybridní pohon

Naše téma
Jan Markovič | 06.10.2018
Bugatti | foto: Bugatti
Za pár let se bude zřejmě po silnici prohánět nové super SUV, které na přídi ponese logo Bugatti. Je to jeden z možných směrů, jakým se značka pro miliardáře vydá. Potvrdil to její šéf na autosalonu v Paříži.
Lidé milují SUV a automobilky se jim přizpůsobují. Značky, do kterých by to před pár lety nikdo ani neřekl, nyní v této kategorii soupeří. Alfa Romeo, Maserati, ale i Lamborghini, Bentley nebo Rolls-Royce už lákají na SUV s vysoce výkonnými motory, které někdy i boří rychlostní rekordy. Podle posledních informací se zdá, že nastal čas také pro Bugatti.

„Bugatti by mohlo rozšířit svoji modelovou nabídku. Značka je nyní připravena na víc, bude ale nutné přesvědčit akcionáře, že jde o dobrou investici,“ řekl v rozhovoru pro média šéf automobilky Stephan Winkelman.

Winkelman dříve velel značce Lamborghini, což mu možná dalo i odvahu o novém voze uvažovat. Bugatti SUV by totiž bezesporu mohlo být konkurentem pro Lamborghini Urus nebo SUV, které se chystá postavit automobilka Ferrari.

Aktuálně má značka v nabídce dva vozy. Bugatti Chiron, které si brousí zuby na nový rekord nejrychlejšího sériově vyráběného auta na světě, se představilo před dvěma lety, když nahradilo 10 let starý Veyron. V Paříži se teď předvedl nový supersport Divo, který je zaměřený více na ježdění na okruhu a vznikne jen ve 40 kusech.

Oba vozy pohání slavný šestnáctiválcový čtyřikrát přeplňovaný motor. Nové Divo s ním dosahuje výkonu 1500 koní. Pro SUV by se ale taková pohonná jednotka nehodila. „Motor W16 je přímo jádrem naší značky, ale nezůstane tu navždy. Hybridní pohon by mohl být součástí naší budoucnosti, zejména pokud vezmeme v potaz snahu ke snižování emisí,“ dodal Winkelman.

Záležet bude také na tom, jak se rozhodne Bugatti SUV vyrábět. Bezesporu bude nutné rozšířit továrnu ve Francouzském Molsheimu, která připomíná spíš sochařskou dílnu. I tak se dá ale předpokládat, že pokud se Bugatti do stavby SUV pustí, půjde o omezenou produkci, aby si za auto mohlo říci o co největší peníze. SUV Bugatti tak bude s nejvyšší pravděpodobnostní nejdražším vozem ve své kategorii. A také nejrychlejším.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů