Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Pocta legendě ze sedmdesátých let: BMW představí moderní 3.0 CSL

Naše téma
Redakce | 14.05.2015
Koncept BMW 3.0 CSL Hommage. | foto: BMW
BMW 3.0 CSL patří mezi závodní legendy 70. let a mezi klenoty historie bavorské automobilky. Ta nyní chce ikonickému modelu vzdát poctu představením jeho moderního provedení.
Koncept jménem BMW 3.0 CSL Hommage výrobce ukáže 22. května na přehlídce Concorso d'Eleganza Villa d'Este u Komského jezera v Itálii.

Studie podle BMW navazuje na konstrukční principy svého předobrazu (na fotografii níže) zejména v oblasti nízké hmotnosti a výkonnosti. Odkazuje na původní charakter, ovšem propojuje jej s nejmodernějšími materiály a technologiemi. Konstrukce například hojně využívá uhlíkové kompozity.

BMW 3.0 CSL (1971).


Automobilka také zveřejnila první upoutávku, ukazující část zadních partií vozu. Všimnout si tak můžeme střešního spoileru, mohutného zadního křídla, které navazuje na světlomety, a masivních blatníků.

Dále prý máme očekávat interiér koncipovaný opět s ohledem na co nejnižší hmotnost. Uvnitř se proto objeví jen absolutně nezbytné prvky. To je ale vše, co BMW zatím prozradilo. Na více informací si tedy budeme muset ještě několik dní počkat.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů