Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Pocta Audi Quattro a RS od tuningové firmy. O tohle by mohla být rvačka....

Naše téma
Radek Pecák | 29.09.2020
dalších 13 fotek
Body kit ve stylu Audi RS | foto: Prior Design
Pouze čtyřicet takzvaných body kitů připraví renomovaná německá firmy Prior Design pro vozy Audi. Jedná se o poctu ke čtyřicátému výročí vozu Audi Quattro a následných modelů RS.
Při prohlížení fotografií v naší galerii je jen stěží uvěřitelné, že se vlastně díváte na obyčejné Audi 80 z devadesátých let. Tento vůz s karosérií limuzína v dobrém stavu se dá například na portálu Tipcars.com sehnat za zhruba 150 000 Kč. Lepší je ale pochopitelně třídveřová verze karosérie tohoto modelu.

O zkrášlení na exemplář, který bude sklízet obdiv všude, kam s ním přijede, se postará body kit připravený experty z německé firmy Prior Design.

Za čtyři měsíci se specialistům této společnosti podařilo vytvořit sestavu dílů, která po namontování evokuje vzhled vůbec prvního modelu s logem RS v dějinách RS (šlo o kombi RS2 Avant, které si také můžete prohlédnout v naší fotogalerii).

Motiv byl jednoduchý. Prý jim bylo líto, že v době RS2 Avant nepřipravila automobilka se čtyřmi propojenými kruhy ve znaku také kupé. Některé detaily zmíněného body kitu jsou ale inspirované také modely řady RS z pozdější doby.

Každopádně je výsledkem notně rozšířený automobil, který má aerodynamické prvky na předním nárazníku a mohutný difuzor pod stejným dílem vzadu. Pozornost poutají pochopitelně také dvě mohutné výfukové koncovky a velká kola.

Zatím takový vůz existuje pouze v počítačových simulacích, ale firma plánuje v dohledné době jeden takový vůz představit ve fyzické podobě. Zájemcům pak nabídne pouze limitovaný počet 40 příslušných sad.

Cena sady zatím stanovena nebyla.

Na video zachycující proces navrhování tohoto body kitu se můžete podívat zde:

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů