Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

I BMW zvažuje SUV kabriolet. Takhle by mohla vypadat otevřená X2

Naše téma
Daniel Fuglevič | 29.05.2018
dalších 5 fotek
Neoficiální ilustrace BMW X2 ve verzi kabriolet. | foto: X-Tomi Design
Po Land Roveru a Volkswagenu se možná do zatím malého segmentu vozů SUV bez střechy chystá i BMW. Produktový ředitel mnichovské automobilky totiž nedávno naznačil, že případný zájem o podobná vozidla sleduje a jejich nápad nezavrhuje.
SUV ve variantě kabriolet nyní nabízí Land Rover u modelu Range Rover Evoque, přičemž u svého nového crossoveru T-Roc ohlásil verzi se stahovací střechou také Volkswagen. A pokud by nakonec tato ojedinělá část automobilového trhu zažila boom, ani BMW si to pochopitelně nechce nechat ujít. 

Nabídka vozů SUV a crossoverů, kterým by mohlo BMW střechu „uříznout“, je přitom více než široká. SUV kabriolety jsou tedy zajímavým tématem hlavně pro Ralpha Mahlera, produktového ředitele německé značky, jenž nedávno mluvil s magazínem Digital Trends.  

„Podobné otázky jsme si pokládali i v minulosti u jiných kategorií. Zda je, či není možnost takové vozy nabízet, zda pro ně vůbec existuje poptávka na trhu. Zatím je sice nenabízíme, ale přesto si myslím, že u nich vyvstává zajímavá otázka do budoucna,“ sdělil Mahler.

Land Rover od svého otevřeného SUV Evoque samozřejmě neočekává kdovíjak vysoké prodeje a v nabídce britské značky jde spíše o zábavnou raritu. Samotný fakt, že nyní do segmentu plánuje vkročit i jinak rezervovaný Volkswagen, by ale mohl nasvědčovat tomu, že stejného kroku by se nemuselo bát ani BMW.

Uvedení tehdy netradičního BMW X6, tedy SUV se splývající zádí připomínající kupé, ostatně v minulosti ukázalo, že mnichovské automobilce nechybí odvaha potencionálně výnosné segmenty dokonce přímo vytvářet. Uříznout střechu BMW X2 – konkurentovi Range Roveru Evoque – by se tak mohlo zdát jako hračka. Uvidíme, zatím jde o pouhé spekulace.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů