Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Peugeot ukázal sportovně laděnou verzi 308. Dorazí i jako kombík a "v naftě"

Naše téma
Redakce | 10.09.2014
dalších 19 fotek
Peugeot 308 GT. | foto: Peugeot
Praha /FOTOGALERIE/ - Peugeot odhalil novinky v modelové řadě 308. Jde o sportovně laděné verze GT, které budou nabízeny jako pětidveřový hatchback i jako kombík. Ostřejší provedení bude k dispozici se dvěma motory.
Benzinový přeplňovaný čtyřválec 1.6 THP poskytuje výkon 205 koní, točivý moment až 285 N.m a spojen je s manuální šestistupňovou převodovkou. Z klidu na stovku s ním kratší verze zrychlí za 7,5 sekundy, průměrná spotřeba by přitom měla činit 5,6 l/100 km.

Turbodiesel 2.0 BlueHDi pak produkuje 180 koní a maximální točivý moment 400 N.m. Peugeot se v případě naftové varianty chlubí zrychlením z 80 na 120 km/hod při zařazeném předposledním rychlostním stupni za 5,5 vteřin. A slibuje spotřebu 4 l/100 km. Dieselový motor je spojen s automatickou šestistupňovou převodovkou. Obě jednotky jsou sériově opatřeny vypínatelným systémem ESP.

Peugeot 308 SW GT.



Výrobce si také pohrál s podvozkem, aby působil sportovněji, upravil nápravy (přední pseudo McPherson, zadní s deformovatelným příčným nosníkem) a snížil světlou výšku: vpředu o 7 a vzadu o 10 milimetrů. Za osmnáctipalcovými koly obutými do pneumatik Michelin Pilot Sport 3 najdeme větší a silnější brzdy.

Vzhledově se GT od běžného provedení liší drobnými detaily, například logy GT na několika místech karoserie, přídavnými otvory sání, které do motoru přivádějí více vzduchu, lištami kolem prahu karoserie, černě lakovaným difuzérem a ozdobnými prvky použitými u dvojité koncovky výfuku.

Peugeot 308 GT.



Nabídka odstínů karoserie zahrnuje modrou „Blue Magnetic", která evokuje barvu historicky používanou na francouzských závodních vozech. 

Několika drobných úprav se dočkal i interiér, třeba čalounění TEP/Alcantara, příplatkovou kůži zase zdobí červené prošití. Rudé stehy se objevují i na palubní desce, panelech dveří, manžetě řadicí páky a kobercích. Součástí výbavy je paket Driver Sport Pack, který umožňuje měnit zvukový projev motoru, zobrazit aktuální výkon a točivý moment, tlak přeplňování, hodnotu příčného a podélného zrychlení, nastavit odezvu posilovače řízení, reakce plynového pedálu i automatické převodovky.

Peugeot 308 GT.



Poprvé se Peugeot 308 GT veřejnosti představí na říjnovém autosalonu v Paříži.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů