Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Peugeot představil koncept pojízdného bistra. Jmenuje se U Lva

Naše téma
Redakce | 07.04.2015
Foodtruck Peugeot. | foto: Peugeot
Ještě než firma Peugeot v roce 1889 představila svůj první automobil, platila už několik desítek let za úspěšný podnik. Věnovala se například výrobě mlýnků na kávu či pepř. Oba druhy podnikání, tedy produkci vozů a vybavení kuchyně, nyní spojuje zajímavá studie bistra na kolech.
Historie značky Peugeot začala v roce 1810, kdy rodina Peugeotů přeměnila mlýn na továrnu vyrábějící čepele pil. O třicet let později byl vyroben první mlýnek na kávu značky Peugeot, v roce 1874 pak vznikl první mlýnek na pepř s doživotní zárukou.

Peugeot brzy začal stavět také bicykly a v roce 1889 představil i svůj první automobil. Od té doby se na silnice po celém světě vydalo již více než 65 milionů vozů této značky. Dnes je Peugeot jedinou firmou na světě, která stále vyrábí předměty určené ke stolování a současně navrhuje a po milionech vyrábí různé druhy dopravních prostředků – automobily, jízdní kola a skútry.

Foodtruck od Peugeotu dostal jméno Bistro u lva.


Tyto dva světy v sobě spojuje koncept Foodtruck Peugeot, vize "kočovné restaurace".

Studie vznikla na základě dodávky Boxer, přičemž po zastavení a rozložení vznikne "Le Bistrot du Lion", tedy bistro U Lva. Vzniknou tak prostory pro přípravu potravin, stravování a občerstvení a současně i DJ platformu. Foodtruck je prý vybaven vším potřebným k tomu, aby se v jeho bezprostřední blízkosti mohlo venku pohodlně najíst 30 hostů. Výbava zahrnuje příbory, talíře, stolky pro jídlo ve stoje, slunečníky a dokonce i schránky na odpadky.

Foodtruck od Peugeotu dostal jméno Bistro u lva.



Návštěvníci také mohou sledovat každý pohyb šéfkuchaře díky 46palcové obrazovce a 8 běžným a 32 vysokotónovým reproduktorům rozmístěným mezi autem a přívěsem.

Kuchaři, jimž bude šéfovat Francouz Svena Chartier, mají k dispozici čtyři grilovací a indukční desky, fritézu, dvě velké lednice i kávovar.

Foodtruck od Peugeotu dostal jméno Bistro u lva.



A chybět samozřejmě nemohou ani mlýnky na pepř a sůl z nové sady, která dostala název Milano a bude doprovázet Foodtruck Peugeot na všech kulinářských cestách.

Pojízdné bistro se představí 14. dubna ve stánku Peugeot na Milánském designovém týdnu a poté se přesune o pár kilometrů dál do francouzského pavilonu, kde bude stát celých 6 měsíců u příležitosti světové výstavy Expo 2015 Milano.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů