Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Peugeot na Festivalu rychlosti v Goodwoodu ukáže 308 GTi. Dostane 270 koní

Naše téma
Redakce | 01.06.2015
Peugeot 308 R Concept. | foto: Peugeot
Peugeot na tradiční Festival rychlosti v anglickém Goodwoodu, který se koná od 25. do 28. června, přiveze ostré provedení modelu 308.
Francouzská automobilka už sice rychlejší verzi prodává, 308 GT však představuje spíše jen lépe vybavenou a výkonnější variantu tohoto zástupce nižší střední třídy. K dispozici je s benzinovým motorem o výkonu 205 koní či s dvoulitrovým turbodieselem, který poskytuje 180 koňských sil. Zájemci kromě pětidveřového hatchbacku mohou sáhnout i praktičtějším kombi.

Test Peugeotu 308 GT si můžete přečíst zde.

Nový Peugeot 308 GTi však bude jiná liga. Zážehová přeplňovaná šestnáctistovka podle britského magazínu Autocar nabídne 270 koní, tedy stejný výkon, jakým se chlubí parádní kupé RCZ R.

Test Peugeotu RCZ R najdete tady.

Výrobce ostatně představením 30 GTi pouze navazuje na koncept 308 R z roku 2013. I tato studie agresivně vyhlížejícího hatchbacku dostala už zmíněný 270koňový motor.

Peugeot 308 R Concept.


Podrobnosti o produkční verzi 308 GTi zatím chybí, můžeme však zcela jistě očekávat sportovně naladěný podvozek, stylový interiér se sportovními sedadly a snad i mechanický samosvorný diferenciál.

Do prodeje by novinka měla dorazit ještě v letošním roce.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů