Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ověřili jsme záhadné video z facebooku. Vážně utáhne malé Justy 50tunový kamion?

Naše téma
Jiří Švamberk | 11.01.2019
18 let staré Suabru Justy 1,3i 16V zachraňuje přes 50 tun vážící nákaldní soupravu. | foto: Petr Vajčner
V dnešní době fake news a nejrůznějších internetových vtípků je těžké něčemu hned uvěřit. Obzvláště když jde o krátké video, v němž 18 let staré Subaru Justy tahá obrovskou nákladní soupravu.
Poslední dny Česko sužuje husté sněžení, které výrazným způsobem komplikuje dopravu. Následkem sněhové nadílky jsou hůře sjízdné silnice, mnohdy blokované uvíznutými vozidly. V takové situaci nezbývá nic jiného, než čekat na pomoci vyprošťovacího vozu.

Stejný případ potkal i Petra, který zůstal 8. ledna s kamionem „viset“ na zdánlivě rovném úseku ve Stříbrnicích na Zlínsku a nemohl ani dopředu, ani dozadu.

„Měl jsem naloženo přes 30 tun, takže s hmotností soupravy jsem vážil něco přes 50 tun. Máme výjimky jak na váhu, tak na délku, což znamená, že oproti jiným přepravcům můžeme vozit výrazně těžší náklady. Prostě jsem zastavil, potřeboval jsem si něco zařídit, jenže auto „lehlo“ na zadní odlehčovací nápravu a byl jsem v koncích,“ uvedl na náš dotaz řidič Petr.

Při čekání na vyprošťovací traktor okolo projížděl Petrův kamarád, rovněž Petr, jehož srdce bije pro značku Subaru. Když zjistil, co se děje, společně dostali nápad, že by nebylo marný, zkusit za tahač zapřáhnout jeho Justy 1,3i 16V z roku 2001 a zkusit s kamionem cuknout, protože někdy skutečně stačí jen lehké popostrčení a ze šlamastyky jste venku.

Subaru Justy 1,3i 16V v akci.


V tomto případě pouze o drobné postrčení nešlo, na videu je vidět, jak malá Justy, která je mimochodem kompletně originální, „bejčí“, seč jí písty stačí, aby s kamionem pohnula a urputně se snaží po celou dobu trvání krátkého videa.

„Kdybych to nezažil na vlastní kůži, asi bych tomu neuvěřil. Ale je to tak. Úplně jsem cítil, jak mě auto vytahuje, přičemž moje kola se chytla až po několika metrech. Prostě úlet,“ dodal k celé situaci řidič kamionu Petr.

Pokud jste video ještě neviděli, můžete se podívat zde:

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů