Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ostrý Renault Twingo R.S. nebude. Nevejde se do něj větší motor

Naše téma
Redakce | 03.08.2016
Renault Twingo GT. | foto: Renault
Už od představení třetí generace Renaultu Twingo se spekuluje o ostré verzi R.S., která by naplno využila potenciál netradiční koncepce s motorem nad zadní nápravou a pohonem zadních kol. Sportovní divize automobilky však tvrdí, že takové provedení nikdy nevznikne.
Důvod spočívá paradoxně právě v koncepci, kterou využívá třeba ikonické Porsche 911. Do motorového prostoru v zadní části vozu se totiž nevejde větší pohonná jednotka.

Aktuální Twingo je k dispozici pouze s tříválci. Atmosférická verze má objem jeden litr a výkon 70 koní (52 kW), výkonnější nula-devítka s turbem pak 90 koňských sil. Nedávno Renault představil rychlejší variantu GT, u níž stejný tříválec o objemu 0,9 litru díky přemapování řídicí jednotky a upravenému sání dává 110 koní (81 kW).

Více informací o Renaultu Twingo GT najdete zde.

Právě toto provedení GT tedy zůstane vrcholem nabídky.

Sportovní divize Renault Sport by se přitom na Twingo ráda vrhla. Aby ale výsledek stál za to, potřebovali by získat výkon alespoň 150 koní. Cestou by sice (když už nelze použít větší motor) mohlo být i rozsáhlé přepracování stávájícího tříválce, takové úpravy by ale prý byly příliš nákladné. A samozřejmě by se promítly do prodejní ceny, kvůli níž by se Twingo R.S. mohlo stát prakticky neprodejným zbožím.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů