Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ostrý Opel Astra OPC dostane menší motor, výkon však naroste

Naše téma
Redakce | 26.09.2015
Opel Astra OPC. | foto: Opel
Nová generace Opelu Astra i tentokrát dorazí v ostrém provedení OPC. Výrobce slibuje vyšší výkon než u předchůdce - i když novinka dostane menší motor.
Opel totiž nahradí přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec motorem o objemu 1,6 litru, jehož výkon by se měl pohybovat nad úrovní 285 koní. Poslední Astra OPC disponovala výkonem 280 koní.

Důvodů, proč německá automobilka použije menší jednotku, je několik. Tím hlavním je především menší motorový prostor. Dvoulitr se prý pod kapotu nové Astry, která je ve srovnání s předchůdcem menší a lehčí, nevejde.

Představení nového Opelu Astra najdete zde.

Dalším důvodem je snaha o zachování co nejnižší hmotnosti vozu, menší motor je pochopitelně o něco lehčí. A samozřejmě se také hodí, že šestnáctistovka bude alespoň na papíře vykazovat nižší spotřebu i emise.

Astra OPC pak také jistě přijde o oceňovanou přední nápravu HiPer Strut. Podle vývojového týmu už totiž není potřeba, díky výrazně lehčí konstrukci nové Astry bude prý ovladatelnost vynikající i bez ní. Zajímavé pak jsou spekulace o pětidveřové karoserii a o použití pohonu všech kol. Současná Astra OPC je samozřejmě předokolkou.

Na více informací si budeme muset počkat, příjezd ostré verze je totiž údajně v plánu až v roce 2017.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů