Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Opel ukázal svoje nové nejlevnější auto. Malý Karl dorazí v létě

Naše téma
Redakce | 03.12.2014
dalších 7 fotek
Opel Karl. | foto: Opel
Rüsselsheim/Praha /FOTOGALERIE/ - Automobilka Opel představila svůj nový vstupní model. Malé auto, které dostalo jméno Karl, má nabídnout dostatek prostoru až pro pět cestujících a především zajímavou cenu.
Českou cenovku v současnosti neznáme, ale Opel zatím jen neurčitě tvrdí, že Karl bude stát méně než 10 tisíc eur, tedy pod 276 tisíc korun. Dá se ale očekávat výrazně nižší základní cena, větší Corsa totiž u nás startuje na částce 219 900 korun.

Výrobce zatím tají i přesné rozměry, víme jen, že Karl na délku měří 3,68 metru. Vzhled samozřejmě odpovídá současnému designovému směru Opelu.

Opel Karl.


Automobilka v tuto chvíli hovoří o jediném motoru, kterým je litrový atmosférický tříválec 1.0 Ecotec s výkonem 75 koní. Spojen bude s pětistupňovou manuální převodovkou.

Karl půjde vybavit řadou moderních bezpečnostních a komfortních prvků, v nabídce najdeme třeba asistent rozjezdu do kopce, upozornění na vyjetí z jízdního pruhu, posilovač řízení s proměnlivým účinkem, parkovací senzory, tempomat či mlhovky s funkcí přisvětlování do zatáček.

Kupci mohou v seznamu volitelné výbavy zaškrtnout také vyhřívaná přední sedadla a kůží potažený vyhřívaný volant. Na výběr bude z deseti laků a několika typů kol v rozměrech od 14 do 16 palců.

Opel Karl.


A ono zvláštní jméno Karl? Vztahuje se k rodině zakladatele automobilky Opel. Zatímco Adam Opel založil rodinnou firmou v roce 1862 a vybudoval z ní největšího výrobce jízdních kol v Německu, tři z jeho pěti synů (Carl, Wilhelm a Friedrich) se v roce 1898 pustili do automobilového dobrodružství a už během následujícího roku vyjeli se svým prvním automobilem.

Opel Karl do prodeje dorazí v létě příštího roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů