Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Omlazený Volkswagen Sharan dostal nové motory a modernější výbavu

Naše téma
Redakce | 23.02.2015
dalších 8 fotek
Volkswagen Sharan. | foto: Volkswagen
Jednou z mnoha novinek na ženevském autosalonu bude i modernizovaný Volkswagen Sharan. Faceliftovaná druhá generace dostala nové motory a moderní bezpečnostní technologie.
Vzhled se přitom změnil jen mírně, výrobce totiž vlastně jen přepracoval zadní diodové světlomety a rozšířil nabídku kol a barev karoserie.

V kabině našly místo nové dekory, objevuje se také nové kožené čalounění a upravený volant. Výbavu rozšířuje například masážní funkce na přání dodávaných sedadel nastavitelných ve dvanácti směrech či moderní informační a zábavní systémy s velkou mírou konektivity.

Volkswagen Sharan.



Sharan je jedním z prvních vozů značky Volkswagen, vybavených technologiemi MirrorLink, Android Auto (Google) a CarPlay (Apple), díky nimž do palubního systému lze nahrávat nejrůznější aplikace.

Do německého MPV se nově sériově montuje multikolizní brzda, na přání pak výrobce dodá asistent, který sleduje okolí, upozorňuje řidiče na příliš malý odstup od vpředu jedoucího vozidla a v případě potřeby aktivuje brzdy. Do systému integrovaná funkce nouzového brzdění City automaticky zahájí maximální brzdění při rychlosti nižší než 30 km/h, pokud ve městě hrozí kolize.

Volkswagen Sharan.


V ceníku najdeme také například adaptivní tempomat, parkovací asistent (asistované zaparkování vozidla a vyjetí z parkovacího místa) či sledování slepého úhlu.

Sharan bude nabízen ve třech základních verzích interiéru s pěti, šesti nebo sedmi sedadly, přičemž samostatná sedadla ve druhé a třetí řadě lze složit do podlahy. Sedadla ve druhé řadě jsou navíc podélně posuvná a mají opěradla s nastavitelným sklonem v rozsahu 20°. Maximální objem zavazadlového prostoru činí 2430 litrů.

Volkswagen Sharan.



Paleta motorů zahrnuje nové dvoulitrové turbodiesely s výkony 85 kW/115 koní, 110 kW/150 k a 135 kW/184 k. S výjimkou nejslabší verze lze všechny agregáty kombinovat s šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG, která umožňuje také jízdu setrvačností (odpojení motoru spojkou po uvolnění pedálu plynu). Prostřední verze bude na přání nabízena s pohonem všech kol.

K naftovým motorům přibudou zážehové jednotky 1.4 TSI (110 kW/150 k) a vrcholný dvoulitr TSI (162 kW/220 koní), který je standardně dodáván s převodovkou DSG.

Prodej by měl odstartovat v červenci tohoto roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů