Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Oficiální úprava Polestar udělá z hybridní XC90 nejsilnější Volvo v historii

Naše téma
Redakce | 14.06.2016
Volvo XC90 T8 Twin Engine Polestar. | foto: Volvo
Majitelé Volva XC90 ve vrcholné verzi T8 Twin Engine nově mohou využít "tovární" optimalizaci výkonu. Vytvořila ji sportovní divize automobilky, oddělení Polestar Performance. Balíček z vozu udělá nejvýkonnější sériové Volvo všech dob.
Úprava tedy zahrnuje zvýšení výkonu. Plug-in hybridní pohonné ústrojí, které tvoří dvakrát přeplňovaný benzinový čtyřválec a elektromotor, po optimalizaci nabídne 421 koní (310 kW) a 680 Nm. Standardní verze má 407 koňských sil a maximum točivého momentu 640 Nm.

Zlepšila se - byť prakticky neznatelně - také akcelerace, SUV s modrým štítkem na víku zavazadelníku zrychlí z klidu na stovku za 5,5 sekundy, tedy o desetinu rychleji než běžné provedení.

Volvo XC90 T8 Twin Engine Polestar.


Papírová spotřeba přitom zůstala stejná: 2,1 l/100 km v kombinovaném cyklu. Tento údaj je však samozřejmě potřeba brát s rezervou, platí totiž jen v případě ujetí 100 km s využitím plně nabitých baterií. Čistě na elektřinu vůz zvládne asi 43 kilometrů.

Balíček Polestar však kromě zvýšení výkonu zahrnuje také další úpravy, například zlepšuje odezvu na plyn a mění i chování automatické převodovky. Novinkou je zejména funkce "podržení" aktuálního převodového stupně v zatáčce.

Volvo XC90 T8 Twin Engine Polestar.


To má zamezit nečekanému přeřazení, které by mohlo negativně ovlivnit jistotu auta v oblouku. Systém funguje na základě dat o bočním přetížení - podle nich řídicí jednotka pozná, že auto zrovna projíždí zatáčku.

Volvo také zdůrazňuje, že optimalizace Polestar nemá vliv na servisní intervaly a záruku. Vše platí stejně jako u běžného modelu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů