Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

OBRAZEM: Do Bohnic přijely automobilové skvosty. Prohlédněte si legendy

Naše téma
Redakce | 15.06.2014
dalších 46 fotek
AMG 300 SEL má zajímavou přezdívku. Vozu se říká "rudá svině". | foto: Stanislav Švarc
Praha /FOTOGALERIE/ - Více než 600 zajímavých a často i velice vzácných vozů je o tomto víkendu k vidění v Praze. V sympatickém prostředí anglického parku Psychiatrické nemocnice Bohnice se totiž koná motoristická slavnost Legendy.
Dorazila opravdu celá řada unikátů, například Alfa Romeo 8C Monza, kterou si kdysi objednal samotný Enzo Ferrari, do jehož sbírky konkrétní kus prezentovaný na Legendách patřil. Obdiv budí i rallyové speciály osmdesátých let, mezi nimiž zřejmě nejvíc vyčnívají originální soutěžní vozy třídy B značky Audi: S1 Quattro a A2 Quattro.

V Bohnicích lze spatřit řadu vzácných závodních speciálů, třeba krátké Audi S1 Quattro a delší Audi A2 Quattro.


Velkou pozornost návštěvníci věnují také šestikolovému off roadu Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6, který se v Česku objevuje vůbec poprvé, dále se představuje Mini All 4 Racing, tedy letošní vítěz dakarské rally, Bugatti 35B, nechybí kolekce vozů Porsche a Ferrari, BMW M3 DTM, Renault Alpine A 110, nádherný Jaguar E-Type nebo například známý Mercedes-Benz 300 SL. K vidění je také zhruba stovka motocyklů.

Anebo šestikolový obr Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6.


Exponáty jsou vystaveny na prostoru 64 hektarů a jsou umístěny do různých sektorů. V jednom jsou například soustředěny supersporty, v jiném americké vozy a nechybí aní "socialistický koutek" či off road park. Skvělé je, že řada vystavených kusů je k vidění i v pohybu - v parku se totiž pravidelně konají předváděcí jízdy.

Stařičké závodní BMW má skvělý zvuk.


Nedělní program motoristické slavnosti Legendy začíná v 10 hodin, brány se zavírají v 18 hodin.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů