Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

O Volvo XC40 je obrovský zájem. Automobilka nový crossover nestíhá vyrábět

Naše téma
Daniel Fuglevič | 24.05.2018
dalších 25 fotek
Volvo XC40. | foto: Volvo
O nový crossover značky Volvo je stále větší zájem a automobilka prý nestíhá pokrývat masivní poptávku. Dokonce tak bude muset navýšit výrobní kapacitu továren nejen v Evropě, ale také na trhu Číny.
Dodnes si u Volva objednalo nový crossover XC40 takřka 80 tisíc zájemců. Švédská automobilka přitom takový zájem vůbec nečekala. Současně totiž nemá místo ani pracovní sílu produkci ihned navýšit. Je tedy možné, že dodávky nových vozů budou mít určité zpoždění.

Zvětšení výrobní kapacity Volvo plánuje až na začátek roku 2019. V tuto chvíli je ve svých továrnách vedle produkce XC40 ještě zatíženo i výrobou odchozí generace modelů S60 a V60, které čeká představení nástupců během letoška.

Nová „šedesátková“ řada už bude přitom vyráběna hlavně ve zbrusu nové továrně v USA a částečně ve švédské Torslandě. Nýnější výrobní prostory v belgickém Ghentu a čínském Luqiao tak už nebudou produkcí těchto modelů zatíženy (ačkoliv malá část produkce nového kombíku V60 bude v Ghentu stále probíhat). Díky tomu se budou moci tyto výrobní prostory soustředit na pokrytí poptávky XC40.

Ke zprávám o vysoké popularitě XC40 dále patří i plány Volva segment SUV a crossoverů dále rozšiřovat. Mluvčí značky pak nedávno v rozhovoru pro Automotive News Europe potvrdil, že na úkor SUV a kombíků Volvo neplánuje přímého nástupce pro současný hatchback V40.

Je ale možné, že automobilka označení použije pro kombi verzi nového malého liftbacku S40. Na ten značka lákala už dříve konceptem 40.2, jenž kombinoval prvky liftbacku se splývavou zádí a crossoveru s lehce vyšším podvozkem. U něj se navíc mluvilo také o čistě elektrickém pohonu (viz galerie výše).
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů