Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

O Peugeot 308 je velký zájem, automobilka zvyšuje výrobu. Kombík dorazí v dubnu

Naše téma
Redakce | 19.03.2014
Peugeot 308 SW. | foto: Peugeot
Sochaux - Peugeot si díky novému modelu 308 užívá velký úspěch. O auto, které bylo nedávno zvoleno evropským autem roku, je totiž značný zájem. Ještě posílit by ho mělo zahájení prodeje kombíku.
Nový Peugeot 308 od uvedení na trh na podzim roku 2013 již registruje 60 000 objednávek, kombík 308 SW dorazí v dubnu.

A aby francouzská automobilka uspokojila poptávku po obou verzích, spustí ve výrobním podniku v Sochaux od 2. června třísměnný provoz, a zvýší tak kapacitu produkce.

Peugeot 308.



Při této příležitosti bude vytvořeno 600 nových pracovních míst, přes agentury bude přijato 450 dočasných pracovníků. Zbytek pokryjí stávající zaměstnanci převedení z jiných divizí podniku.

Noční směna u montážní linky vozu 308 bude vyrábět 26 vozů za hodinu, za den se tedy vyrobí o 180 vozů víc. Celková kapacita výroby továrny vzroste na 1563 vozů denně. Tým tvořící třetí, noční směnu bude fungovat po dobu minimálně šesti měsíců. Tato doba může být v závislosti na poptávce prodloužena.

Kombi 308 SW se v prodeji objeví už v dubnu, zájemce by mělo oslovit i jedním z největších zavazadlových prostorů v segmentu - nabízí objem 660 litrů.

Peugeot 308 SW.



A ještě jedna novinka: k devíti motorům, s nimiž je vůz nabízen od uvedení (4 benzinové a 5 dieselových), brzy přibude nový přeplňovaný zážehový tříválec PureTech 1.2 e-THP.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů