Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

O nové Mercedesy třídy S a E je mimořádný zájem. Daimleru prudce stoupl zisk

Naše téma
ČTK | 03.05.2014
Mercedes-Benz S 63 AMG. | foto: Mercedes-Benz
Frankfurt nad Mohanem - Německému automobilovému koncernu Daimler stoupl čistý zisk za první tři měsíce letošního roku skoro dvojnásobně na zhruba 1,1 miliardy eur (30,1 miliardy Kč). Společnosti pomohl především zájem o nové modely Mercedes-Benz třídy S a E.
Čistý zisk v prvním čtvrtletí stoupl na 1,09 miliardy eur z 564 milionů eur v loňském prvním čtvrtletí. Příjem společnosti se zvýšil o 13 procent na 29,5 miliardy eur, a to navzdory nepříznivému vývoji směnných kurzů.

Lepší výsledek automobilka připsala rostoucímu prodeji, a to především v Číně a v Spojených státech. K růstu napomohl zájem o nové modely vozů třídy S a E, ale i rozšíření řady kompaktních aut.

Společnost také provedla reorganizaci systému prodeje v Číně, jehož problémy se podle agentury AP odrazily v loňskému zisku.

Prodej luxusních aut značky Mercedes-Benz v prvním čtvrtletí stoupl o 52 procent na 70 300 vozů. Pomohl tak kompenzovat pokles na domácím trhu v Německu, kde prodej klesl o tři procenta.

Daimler vyrábí kromě osobních automobilů také nákladní vozy, v jejichž produkci je světovou jedničkou. Celkově mu prodej osobních aut, autobusů a nákladních vozů za první tři měsíce roku stoupl o 13 procent. V celém letošním roce Daimler předpokládá, že mu tržby a zisky "podstatně stoupnou".
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů