Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jen motorka a Nový Zéland. Lukáš Podiuk natočil film o svém osamělém putování

Naše téma
František Kuba | 03.02.2024
dalších 11 fotek
Jízda po pláži na motorce při západu sluníčka byl jeden ze splněných snů Lukáše Podiuka. | foto: Lukáš Podiuk, se souhlasem
Jaké to je, když utopíte motorku na pláži v tekutém písku nebo když se musíte se strojem třicetkrát za den brodit potokem? Film s názvem Poznejte Nový Zéland zachycuje náročnou sólovou jízdu Lukáše Podiuka z Bruntálu, který se rozhodl zcela sám projet na motorce Nový Zéland. 
Profesionální kameraman, motorkář, cestovatel a dobrodruh pracoval na Novém Zélandu, když celý svět v roce 2020 ochromil covid. V době zavřených hranic se zrodil nápad projet oba ostrovy, jižní a severní, na motorce.

Výsledkem této akce je cestovatelský film, který mohou diváci vidět na různých místech po celé republice. Nečekejte ale, že vás Lukáš Podiuk zavede na turisticky známá místa s fotopointy. Promítání je spojeno s přednáškou autora.

„Jako profesionální kameraman jsem si dal za úkol vytvořit co nejlepší moto-cestovatelský film. Na Zélandu jsem žil celkem dva a půl roku. Tento film zaznamenává poslední tři měsíce mého života na Novém Zélandu s motorkou v divoké přírodě. Jen já, motorka, stan a příroda. Během cesty jsem ujel přes 11 tisíc kilometrů a své zážitky a nezdary, a že jich je, jsem po celou dobu natáčel,“ představuje svůj motorkářský a filmařský příběh Lukáš Podiuk s tím, že některé z tras, které projel, jsou otevřeny jen několik měsíců v roce a pouze pro off-road vozidla.

„Chtěl bych všechny moc pozvat do kina na svůj film, který mě teda pěkně potrápil, ale zároveň mi dal spoustu radosti. Kdo bude mít chuť se v kině trochu zasmát a nechat se vtáhnout na Nový Zéland, tak se budu těšit na vaši návštěvu. Nejen v Bruntálu, ale v kterémkoliv z deseti měst, kde se v únoru 2024 promítá,“ vzkazuje Lukáš Podiuk.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů