Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Volkswagen Polo už má české ceny

Naše téma
Dominik Valášek | 18.08.2017
dalších 27 fotek
Volkswagen Polo GTI. | foto: Volkswagen
Nová generace malého Pola je technologicky zdatnější, větší, prostornější a co je hlavní, nyní je konečně k mání i na českém trhu. Volkswagen oficiálně odhalil ceny nového modelu a odstartoval předprodej zákazníkům.
Zajímavostí je třeba fakt, že se nové Polo svou délkou poprvé dostalo za hranici 4 metrů. Celkem 4053 mm délky skrývá více místa pro pasažéry v přední i v zadní řadě. Svůj podíl na tom má také rozvor, prodloužený oproti předchůdci o 94 mm na výsledných 2564 mm. Dále narostl i zavazadelník, z původních 280 litrů je nově k dispozici 351 litrů.

Uvnitř vozu se objevily třeba nové displeje infotainmentů, které jsou umístěny nad výdechy klimatizace, tedy blíže zornému poli řidiče. Nový displej se za příplatek objevuje také přímo před řidičem. Polo má poprvé celodigitální přístrojovou desku, navíc v inovované, rychlejší a přehlednější verzi.

Základ za 292 900 korun
Ačkoliv kompletní ceník zatím odhalen nebyl, víme již první ceny jednotlivých výbavových stupňů a jejich standardní prvky. Pevný základ nabídky tvoří klasické úrovně Trendline (od 292 900 Kč), Comfortline (od 320 900 Kč) a Highline (od 376 900 Kč).

Již základní verze Trendline disponuje bez dalších příplatků třeba LED denním svícením, systémem pro prevenci čelního nárazu s rozpoznáváním chodců, manuální klimatizací, palubním počítačem a základním audiosystémem.

Druhá výbava Comfortline disponuje nad rámec zmíněného ještě lepším palubním počítačem, audiosystémem se čtyřmi reproduktory, multifunkčním volantem, mlhovkami a patnáctipalcovými koly.

Z výbavy Comfortline vychází i speciální verze Polo Beats za 335 900 korun. K ní dostanete volant v kůži, šestnáctipalcová hliníková kola, speciální čalounění a audiosystém Beats o výkonu 300W. Nejvyšší výbava Highline je vybavena automatickou klimatizací, multifunkčním volantem v kůži, tempomatem a ambientním osvětlením interiéru.

Vedle hromady příplatkových výbav, ať už se jedná o zmiňované infotainmenty, další asistenční systémy, LED světlomety, adaptivní tlumiče nebo o panoramatickou střechu, je k mání také paleta celkem 14 odstínů laku. Ty lze libovolně kombinovat se 13 variantami interiérových dekorů.

Základním motorem, k němuž se vážou všechny výše zmíněné základní ceny, je atmosféricky plněný tříválec 1.0 MPI o výkonu 75 koní (55 kW). Nabízena je i jeho přeplňovaná verze 1.0 TSI o výkonu 95 koní (75 kW) a paleta se v nadcházejících měsících postupně rozšíří ještě o další motory.

Jmenovitě to bude 1.0 TSI 115 koní (85 kW), čtyřválec 1.5 TSI Evo 150 koní (110 kW) a diesel 1.6 TDI 95 koní (70 kW). Pro zájemce o pohon na zemní plyn je do budoucna připraven tříválec 1.0 TGI  o výkonu 90 koní (66 kW) a nechybí samozřejmě ani sportovní model Polo GTI, vybavený čtyřválcem 2.0 TSI o výkonu 200 koní (147 kW).

Cena za vrcholné Polo GTI je stanovena již nyní a činí 529 900 korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů