Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Rolls-Royce Ghost přijede už v roce 2020

Naše téma
Jiří Švamberk | 02.04.2019
Zamaskovaný Rolls-Royce Ghost | foto: archiv
Největší změnou oproti předchozí generaci bude zcela nová hliníková platforma.
Rolls-Royce pokračuje v obměně svého modelového portfolia a po představení nového SUV Cullinan a osmé generace vlajkové lodi Phantom se schyluje také k uvedení nového Ghostu.
 
Soupeř pro Bentley Flying Spur prochází finálním testováním v Německu a podle špionážních fotek bude jeho design opět spíše evoluční než revoluční. Podobně jako tomu bylo v případě Phantomu. Zdali se na finální podobě Rolls-Royce Ghost bude podílet také Jozef Kabaň, není známé, ale tato možnost se kvůli finalizaci celého projektu zdá jako vysoce nepravděpodobná.
 


Nový Ghost bude i nadále mít zadní „sebevražedné“ dveře a typickou masku chladiče RR. Mezi modernější prvky patří laserové přední světlomety a zadní LED svítilny.
 
Největší změnou oproti stávající generaci je zcela nová hliníková platforma, která je pro tento Rolls-Royce unikátní. Dosluhující generace Ghostu byla postavena na ocelové platformě BMW řady 7, což někteří viděli jako slabinu, protože když chcete Rolls-Royce, tak chcete pravý Rolls-Royce.
 
Na zcela nové hliníkové platformě už stojí nový Phantom, který je o ve srovnání se sedmou generací o 30 % pevnější ve zkrutu. U Ghostu to bude o něco méně, protože platforma stávající řady 7 je relativně nová a mimořádně tuhá. Použití nové platformy přinese také úsporu hmotnosti, ovšem konkrétní čísla zatím nejsou známá.

Zamaskovaný Rolls-Royce Ghost

 
Prozatím je známý také pouze jediný motor, a to 6,6 V12, který si Rolls-Royce upravil k obrazu svému. S velkou pravděpodobností nabídne více výkonu než BMW řady 7.
 
Další velkou novinkou bude pohon všech kol, natáčení zadní nápravy a 48voltový elektrický systém, který dovolí implementaci aktivních stabilizátorů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů