Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Land Rover Defender si můžete postavit z lega. Má i funkční převodovku

Naše téma
Jan Markovič | 12.09.2019
Land Rover Defender z lega | foto: Lego
Převodovku lze sledovat při práci. Auto má i pohyblivé písty motoru nebo funkční řízení.
Nový Land Rover Defender se veřejnosti představil teprve před pár dny a už má i svou podobu z lega. Podle zástupců nejslavnější stavebnice na světě jde o její dosud nejpropracovanější model auta. Na jeho přípravě samozřejmě spolupracovali s automobilkou.

Defender vznikl jako model ze série Lego Technic, která je určená zkušenějším stavitelům. Auto je vybaveno páčkami redukce, které přepínají mezi rychlým a pomalým pohybem. K dispozici je pak čtyřstupňová sekvenční převodovka. Tu můžete pozorovat při její činnosti i během jízdy, stačí sklopit zadní sedadla.

Defender má pohon všech kol, najdete v něm tři funkční diferenciály. Samozřejmostí je řízení, které lze pohodlně ovládat volantem z poměrně detailně propracované kabiny. Pod přední kapotou se skrývá šestiválcový motor s pohyblivými písty.

Sada má celkem 2573 dílů, její sestavení tedy zabere poměrně dost času. Set jde do prodeje 1. října a s cenou by se měl vejít do pěti tisíc korun. V sérii Lego Technic si můžete postavit i další auta, například závodní Porsche 911 RSR nebo Bugatti Chiron.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů