Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Jeep Compass už dostal české ceny. Zatím nabízí pouze dvě motorizace

Naše téma
Daniel Fuglevič | 25.05.2017
dalších 19 fotek
Jeep Compass. | foto: Jeep
Nejnovější generace kompaktního SUV od Jeepu konečně vstupuje na český trh a odhaluje svůj ceník. Amerického konkurenta Škody Karoq seženete zatím pouze s dvěma motory a jedinou výbavou.
Nový Jeep Compass je v hierarchii značky umístěn nad ještě menší model Renegade. Délkou 4,39 metru a rozvorem 2,64 metru tak zapadá do konkurence kompaktních SUV. Lze ho tedy rovněž považovat za konkurenta nové Škody Karoq.

Cenou a rozpětím nabízených motorizací však americká značka předpokládatelně docela ztrácí. Jeep ovšem staví prodej na slovech o nejschopnějším SUV své kategorie.

Nový Compass prozatím seženete pouze v prvotní výbavě Opening Edition, u které je na výběr z jedné benzinové a jedné naftové motorizace. Oba agregáty jsou pak spojeny s devítistupňovou automatickou převodovkou.

Variantu s benzinovým čtyřválcem o objemu 1,4 litru a výkonu 170 koní (125 kW) lze pořídit za 825 000 korun. Pokud chcete pod kapotou naftový čtyřválec o objemu 2,0 litru a výkonu 140 koní (103 kW), připravte si 842 000 korun.

Obě motorizace používají zmíněnou automatickou převodovku a rovněž standardně pohon všech kol.

Ve výbavě Opening Edition pak naleznete osmnáctipalcová litá kola, elektrická a vyhřívaná zrcátka, zadní parkovací senzory, mlhovky s funkcí přisvěcování do zatáčky, bezklíčový přístup, tempomat a uvnitř třeba kožený volant, infotainment systém s navigací, audio systém s šesti reproduktory a dvouzónovou automatickou klimatizaci.

Pro jízdu v terénu jsou v této výbavě i systémy nastavení pohonu všech kol a funkce pro sjíždění svahů.

Bezpříplatkovou barvou karoserie je pak odstín modré Jazz, zatímco ostatní barvy jsou k mání od 18 700 Kč až do 46 500 Kč za bílý perleťový lak s černě lakovanou střechou.

Vcelku jednoduchou nabídku nového Compassu má v budoucnu doplnit ještě silnější naftová motorizace o výkonu 170 koní (125 kW). Objevit se mají rovněž slabší benzinové a naftové jednotky, ke kterým bude Jeep nabízet i pouze přední hnanou nápravu.

MotorPřevodovkaVýbavaCena
1.4L MultiAir2 (170 koní/125 kW)AutomatickáOpening Edition825 000 Kč
2.0L MultiJet (140 koní/103 kW)AutomatickáOpening Edition842 000 Kč

Kompletní ceník najdete zde.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů