Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Hyundai i30 půjde od předchůdce dobře rozeznat. Také už nezaspí na semaforu

Naše téma
Radek Pecák | 28.02.2020
dalších 10 fotek
Hyundai i30 se dočkalo faceliftu | foto: Hyundai
Automobilka Hyundai představuje modernizovanou podobu svého zástupce v nižší střední třídě. Automobil se i nadále bude vyrábět v továrně v Nošovicích.
O poznání šriší masku chladiče, která automobilu dodává sportovnější vzezření než doposud, dostaly v rámci faceliftu všechny tři vyráběné karosářské varianty modelu Hyundai i30. Hatchback má například nový i zadní nárazník. Kromě estetických důvodů za tím stojí rovněž snaha o vylepšení aerodynamiky vozu.

V souladu s požadavky na nižší emise oxidu uhličitého se řada motorizací dočká elektrické asistence. Díky instalaci osmačtyřicetivoltové elektrické soustavy bude nyní elektronika vozu v řadě situací schopna uvést spalovací motor buď do volnoběhu nebo ho úplně vypnout. Řidič se přitom nemusí obávat, že by přestal fungovat například posilovač řízení či brzd.

Toto mildhybridní ústrojí se může pojit jak s tříválcovým zážehovým turbomotorem 1,0 T-GDI s výkonem 88 kW, tak s dieselovým agregátem 1,6 CRDi (100 kW), tak i zbrusu novou benzinovou čtyřválcovou patnáctistovkou vyladěnou na 118 kW. Všechny zmiňované jednotky můžou být spojeny jak s manuální, tak i se sedmistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovkou.

Další novou motorizací je atmosférická patnáctistovka s výkonem až 81 kW.

Hyundai i30 hatchback


V interiéru si zákazníci nepochybně povšimnou nového multimediálního displeje. Ten má úhlopříčku 10,25 palce a s výjimkou jednoho přišel o všechna zbylá fyzická tlačítka a ovladače. Jiné jsou teď třeba rovněž výdechy klimatizovaného vzduchu.

Lépe chrání před nehodami
Řidiči může nyní při jízdě pomáhat posílená armáda bezpečnostních asistentů. Některé z nich jsou minimálně v této velikostní třídě automobilů unikání. Například systém pro sledování automobilů v mrtvém úhlu nejen řidiče upozorňuje na hrozící nebezpečí, ale dokáže auto mířící vstříc souběžně jedoucímu vozu také včas zabrzdit.

Řidičům, kteří se občas při čekání na semaforech zasní a pak po rozsvícení zelené brzdí provoz, pomůže nová funkce LVDA (Leading Vehicle Departure Alert). Ten upozorňuje řidiče, že se vozidlo vpředu již rozjelo.

Ještě lépe než v klasické "civilní" výbavě, vypadá Hyundai i30 po faceliftu s paketem N Line. Ten bude od léta dostupný opět nejen opět pro auta s karosériemi hatchback a liftback, ale nově také pro kombíky.

Součástí faceliftu jsou pochopitelně také nové designy kol a nové barvy. Nové jsou tři - Dark Night, Silky Bronze a Sunset Red. Celkem je standardních laků v nabídce osm.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů