Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford představil užitkový Transit Connect. Dostane i unikátní posuvnou přepážku

Naše téma
Radek Pecák | 30.01.2024
dalších 9 fotek
Nová generace Fordu Transit Connect | foto: Se svolením Ford
Novou generaci kompaktní dodávky, která je druhou nejmenší v řadě Transit, představilo evropské zastoupení americké automobilky. Poprvé se nabízí rovněž s plug-in hybridním pohonem.
Dvě různé délky kaorsérie, klasický pohon turbodieselovým pohonem, případně také plug-in hybridní a rovněž možnost variabilního uspořádání nákladového prostoru v případě volby standardně pětimistné verze kombi, nabídne třetí generace užitkového vozu Ford Transit Connect.

Na to, jak auto vypadá zvenku i zevnitř, se můžete podívat do fotogalerie.Běžná verze tohoto vozu s plechovou skříní za dvěma sedačkami vpředu může uvézt náklad s objemem 3,1 m3 v případě varianty s krátkým rozvorem, případně 3,7 při zakoupení prodloužené verze. Povolené užitečné zatížení je 820 kilogramů.

Novinkou je možnost volby pohonu plug-in hybrid. Ford slibuje, že čistě na elektřinu půjde ujet 110 kilometrů. Auto lze dobíjet jak z nástěnné dobíječky výkonem 11 kW, tak také u rychlodobíjecích stojanů výkonem 50 kW. Výkon zážehové přeplňované patnáctistovky společně s elektromotorem dosahuje 150 koňských sil.

Určitě za nižší cenu budou dealeři nabízet vůz se zabudovaným čtyřválcovým dvoulitrovým turbodieselem. Ten může být naladěn na výkon 102 nebo 122 koní. Slabší varianta bude vždy spojena s pohonem pouze předních kol a šestistupňovou manuální převodovkou, tu silnější půjde propojit jak s automatickou převodovkou, tak také pohonem všech kol.

Přepážka dělá z Connectu univerzální auto
Čtyřkolka se začne dodávat až příští rok, stejně jako unikátně řešená verze kombi. Ta má dvě řady sedadel, ale při potřebě převážení většího nákladu se druhá řada sklopí a přepážka umístěná za opěradly jednoduše posune dopředu.

Poté bude k dispozici nákladový prostor s objemem 2,5 m3, připadně 3,1 m3 v prodloužené variantě. Do té se pak už také vejdou dvě europalety za sebou. Přepážka i pak bude zcela oddělovat prostor pro řidiče a spolujezdce od toho určeného pro náklad.

Měl jsem již možnost si manipulaci s touto přepážkou vyzkoušet. Po odjištění jedné páky to skutečně trvá jen několik sekund a není třeba vyvinout žádnou mimořádnou sílu.

Ve standardní výbavě vozu bude digitální přístrojový štít. Nově také všichni zákazníci dostanou sadu bezpečnostních asistenčních systémů. Mezi ně patří také systém pro autonomní krizové brzdění.

Ve vyšších výbavách nebo za příplatek půjde auto vybavit například vyhříváním sedaček a volantu, zadní parkovací kamerou, desetipalcovým centrálním multimediálním systémem, asistenčním systémem pro tažení přívěsů nebo sedačkami s certifikací pro zdravá záda.

Kromě klasických užitkových variant hodlá Ford nabízet také verzi Active, která je doplněna optickými prvky ve stylu SUv a rovněž střešními ližinami.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů