Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Duster dostane "nafouknutou" verzi. Nabídne větší kabinu a sedm míst

Naše téma
Redakce | 11.07.2016
Dacia Duster. | foto: Dacia
Zřejmě už na podzim by se měla představit druhá generace Dacie Duster. Příští rok by však měl dorazit ještě jeden Duster - větší, prostornější a zřejmě s přídomkem "Grand".
Aktuální Dacia Duster, která na některých trzích nese logo Renaultu (a například v Indii se vyrábí i jako Nissan Terrano), se prodává už od roku 2010 a od té doby prošla jen drobnou modernizací v roce 2013. Na výměnu tedy opravdu nastal vhodný čas.

Loni přitom skupina Renault Group prodala 331 238 exemplářů, což z Dusteru dělá druhý nejúspěšnější model koncernu v roce 2015. Lépe si vedl jen Renault Clio (372 062 prodaných kusů). Z těchto čísel je zřejmé, že jde o opravdu důležitý model.

Očekává se, že druhá generace dostane modernější a zřejmě i "hranatější" tvary, které budou více odpovídat aktuálnímu designovému směru značky.

Velký jako Kodiaq
Ještě zajímavější jsou ale informace britského motoristického serveru Auto Express, podle něhož nový Duster dorazí také ve větší verzi s delším rozvorem, která nabídne až sedm sedadel. Novinka by na délku měla měřit zhruba 4,7 metru. Pro srovnání, aktuální Duster je dlouhý 4,3 metru. A 4,7 metru by na délku měla měřit nová Škoda Kodiaq.

Štědré rozměry pak naznačují velký zavazadlový prostor, objem by mohl dosáhnout až na 650 litrů.

Kromě praktičnosti má být velkou předností příznivá cena, jak je to ostatně u Dacií obvyklé. Ve srovnání s konkurencí tak jistě bude "Grand Duster" výrazně levnější. Tomu ale bude odpovídat zpracování interiéru a výbava - čekejme tedy spíše strohou a jednoduchou kabinu a různé komfortní prvky až u vyšších výbav.

Leccos se dá předvídat také v oblasti techniky. Velký Duster jistě dostane "koncernové" motory, mezi nimiž najdeme přeplňovanou zážehovou dvanáctistovku a 1,6litrový turbodiesel. Základní provedení zřejmě nabídne pohon přední nápravy, ale počítá se také se čtyřkolkou.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů