Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Novinek pro rodiny nebude letos moc. Velká část od koncernu Volkswagen

Naše téma
Radek Pecák | 06.01.2020
dalších 7 fotek
Škoda Octavia 2020 | foto: Škoda Auto
Letos se postupně uvede do provozu řada nových generací vozů nižší střední třídy, které sdílejí technická řešení nového Volkswagenu Golf.
Množství faceliftů, automobilů s elektrifikovaným pohonem a poměrně málo zbrusu nových generací oblíbených vozů, případně úplných novinek. Takový bude rok 2020 v oblasti aut, které jsou určeny pro menší či větší rodiny a současně nemají karosérii typu SUV.

Relativně dobře by si mohli vybrat ti, kteří si oblíbili modely nižší střední třídy produkované koncernem Volkswagen. Ať už se jedná o hatchbacky, případně kombíky. Dva jsou již odtajněné a můžete si je prohlédnout v naší fotogalerii.

Nejprve se z nich na trhu objeví v pořadí již osmý hatchback Volkswagen Golf, kterého bude v březnu následovat kombi verze Octavie IV. Zhruba ve stejnou dobu mají přijít další hatchbacky - Seat Leon a Audi a3. Tento model bude jak ve verzi Sportback, tak i sedan.

V průběhu jara a léta pak ještě nabídku těchto značek doplní Octavia liftback, Leon ST (kombi) a Volkswagen Golf Variant. Mezitím se začnou nabízet od všech těchto aut i různé deriváty. Mezi nimi i Golf GTI, Cupra Leon a Octavia RS. Dealeři budou schopni uspojit i ty, kteří mají zájem o alternativní pohony. Ať už jde o CNG, mildhybridy nebo plug-in hybridy.

V kategorii nižší střední třídy se dá k letošním novinkám počítat ještě poměrně široká škála modernizovaných modelů. Facelifty potkají například Hondu Civic, Renault Mégane, Hyundai i30.

Vrcholem bude nový Mercedes-Benz S
Z menších vozů určených do města se lze těšit určitě na červencový příjezd nové Toyoty Yaris, zářijové uvedení modelu Hyundai i20, i na facelifty Citroënu C3, Mazdy 2 nebo KIA Rio.

Naopak nabídka velkoprostorových automobilů se moc nerozšíří. Úplnou novinkou se stane malá dodávka Toyota Proace City v "nákladním" i osobním provedení a zbrusu nový Opel Zafira Life vycházející z klasické dodávky. Konečně už také přijde čas nového Renaultu Kangoo.

Kdo má zájem o přece jen prestižnější typy aut, ten by si mohl počkat například na facelift Volksagenu Arteon. Ten se začne prodávat v říjnu, přičemž poprvé i s dalším typem karosérie. Stane se jí shooting brake. Hovoří se i nové Mazdě 6, kterou by si automobilka mohla nadělit jako dárek ke svému kulatému výročí.

Mezi novinky prémiových značek s klasickými karosériemi lze řadit nepochybně například BMW 2 Gran Cooupe, Audi RS5 či RS6 nebo facelifty klasických modelů Mercedesu. Počínaje únorovým faceliftem třídy E, přes dubnové modernizace E kupé a kabrioletu stejné řady až po zcela novou vlajkovou loď této značky. Tou bude v září nový Mercedes-Benz třídy S.

Na zcela opačném konci spektra, než kam se řadí tento vůz, patří lednová novinka Hyundai i10 a dále facelifty modelů KIA Picanto, Fiatu 500 či Suzuki Ignis.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů